Naslovna slika: Montažer Tadej Ivanuša pri delu …..

80 km dolga trasa daljnovoda Cirkovce – Pince med oškodovanimi posamezniki še vedno buri duhove. Člani ljudske iniciative so se v torek zvečer znova srečali in sprejeli nekaj sklepov, boste slišali v prvem prispevku. Nadaljevali bomo s poročilom s tiskovne konference, namreč Klub civilnega gibanja za etično in osveščeno občino Ormož „Sonce Prlekije“ in Liste za razvoj občine Ormož opozarja na nekaj nepravilnosti oziroma – po njihovem mnenju na nezakonite postopke pri sprejemanju spremembe Odloka o merilih za odmero komunalnega prispevka, in sicer za minuli16.seji Občinskega sveta.

V Hermancih je v soboto bila otvoritev 1600 metrov dolge povezovalne ceste med vasmi Vuzmetinci in Hermanci. Razen ceste so blagoslovili tudi Sovičev križ, ki stoji tik ob cesti, boste videli; nato pa se odpravljamo na preventivno akcijo. Kar nekaj gasilskih in drugih preventivnih vaj se je že zgodilo v mesecu požarne varnost – nekaj pa jih še načrtujejo. Minuli četrtek, je ena takšnih vaj potekala tudi na dvorišču policijske postaje Ormož.
Gasilsko vajo pa so pripravili tudi gasilci prvega operativnega območja, ki je potekala na Hardeku. V vajo so bila vključena Prostovoljna gasilska društva Hardek, Ormož, Ključarovci in Loperšice:
Minulo soboto je v Podgorcih bila prireditev PODGORCI POJEJO in PLEŠEJO 2012. Letos so naslovili POD BRAJDAMI, kajti tako prijetno kot je bilo na prireditvi je lahko edino v nekem avtentičnem okolju. Prireditev prireja Kulturno društvo Podgorci.
Sledijo minute za ljubitelje športa: Z rokometnih igrišč si boste lahko ogledali prispevke v s tekem med Ormožem – Veliko Nedeljo in Gorišnico. Med nogometnimi dogodki pa smo obiskali srečanje med Ormožem in Središčem ob Dravi.

Vabimo vas, da si oddajo ogledate.