Policisti Policijske postaje Ormož smo v času od 7:00 ure dne 30. 12. 2013 do 7:00 ure dne 31. 12. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 30. 12. 2013

Ob 16. 45 uri smo izven naselja Ivanjkovci in ob 18. 19 uri v naselju Podgorci opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi.

Ob 21.31 uri smo sprejeli obvestilo o pogrešanem oz. izgubljenem mobilnem telefonu znamke Samsung sivo-črne barve. Telefon je bil izgubljen na območju Ormoža. V kolikor je kdo izmed poslušalcev le-tega naše, prosimo, da ga prinese na policijsko postajo Ormož.

Ob 21.39 uri smo bili obveščeni o poizkusu samomora v okolici Ormoža, kjer je naznanitelj hotel storiti samomor z obešanjem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se med sabo verbalno sprla brata pri tem pa je en izmed bratov izjavil da bo storil samomor. Na kraj dogodka so prispeli reševalci iz ZD Ormož, kateri so naznanitelja odpeljali na zdravljenje v Psihiatrično bolnico Ormož. O dogodku bomo obvestili Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za torek dne 31. 12. 2013:

ob rednem delu bomo opravljali tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih motornih vozil.

SODELAVCI PP ORMOŽ, VAM ŽELIMO LEPO PRAZNOVANJE NA SILVESTRSKI VEČER TER ZDRAVJA, SREČE IN USPEHOV POLNO NOVO LETO 2014.

Uporaba pirotehničnih sredstev v času novoletnih praznikov – obvestilo za medije

Zaradi nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov pogosto prihaja do telesnih poškodb, z uporabo pirotehnike pa po nepotrebnem plašimo tudi živali in onesnažujemo okolje.

Ob tej priložnosti opozarjamo vse občane, predvsem pa starše otrok, na nevarnosti pri nepravilni uporabi pirotehničnih izdelkov. Policisti PP Ormož bomo tudi v letošnjem letu skupaj z osnovnimi šolami izvedli projekt “Bodi zvezda, ne meči petard«, z namenom zmanjšati negativne posledice pri uporabi pirotehničnih izdelkov.
Poleg nekaterih pirotehničnih izdelkov, ki so dovoljeni celo leto (rakete, vulkani, fontane, rimske sveče in baterije), je od 19. pa do 31. decembra dovoljena prodaja pirotehničnih izdelkov 1. kategorije (pokajoče žabice, vžigalice, pasje bombice …) in ognjemetnih izdelkov 1. kategorije, katerih glavni učinek je pok. Njihova uporaba je dovoljena le med 26. decembrom in 2. januarjem.
Zakon določa, da so prepovedani prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije 2 in 3, katerih glavni učinek je pok (predvsem so to petarde najrazličnejših oblik in moči).
Uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, je prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije 1, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo.

Globa za kršitve določb zakona za posameznika oz. fizično osebo je od 400 do 1.200 evrov.

Naj bodo prazniki varni, brez kršitev in telesnih poškodb zaradi nepravilne in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I