Policisti Policijske postaje Ormož smo v času od 7. ure dne 11. 7. 2016 do 7. ure dne 12. 7. 2016 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PONEDELJEK 11. 7. 2016

Ob 13:25 uri so policisti v cestnem prometu v naselju Ormož ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 1,64 mg/l), vozil je tudi neregistrirano vozilo. Zaradi ugotovljenih kršitev mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, odvzete nameščene registrske tablice ter prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na Okrožno sodišče v Ormožu.

Ob 16:10 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči oziroma o trčenju vlaka in osebnega avtomobila na relaciji Ormož – Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do trčenja prišlo na lokalni cesti iz smeri Grab v smeri reke Drave zaradi neupoštevanja prednosti s strani voznika osebnega avtomobila. Na kraju sta voznik in potnica v vozilu poškodbam podlegla. Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

 

Pripravila: Mitja Novak, policist I in Edvard Cvetko, komandir