Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 25. 10. 2012 do 7:00 ure dne 26. 10. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 25. 10. 2012:

Ob 8:46 uri so bili obveščeni o poskusu samomora na območju KS Ormož. Patrulja je z zbiranjem obvestil, da je ženska po sporu z domačimi spila škropivo, nakar je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Ptuj in je izven življenjske nevarnosti. O zbranim obvestilih in ugotovitvah bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 10:47 uri so v naselju Miklavž pri Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo med voznik kolesa z motorjem in z voznikom osebnega avtomobila. Na kraju je bil vozniku KZM bil izdan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, v PN pa je zadobil lahke telesne poškodbe, zdravniško pomoč pa je sam iskal naknadno.

Ob 18:55 uri so bili obveščeni o poškodbi stebra na ograji okrog hiše. Prijavitelj je zadevo prijavil zaradi uveljavljanja odškodnine pri zavarovalnici.

Ob 19:58 uri so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi v naselju Žerovinci.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:
Opravljali bomo redne naloge, kjer bomo dajali poudarek na varnosti pešcev in kršitvah voznikov glede hitrosti
V nedeljo popoldan bomo opravljali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na kršitvah prekoračitve hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola.

NASVET: V zimskih razmerah ne pozabite na obvezno zimsko opremo vozil!

Ker je sneg do nižin napovedan že za ta vikend, opozarjamo voznike, naj svoja vozila opremijo z ustrezno zimsko opremo, torej z zimskimi pnevmatikami ali verigami oz. temu enakovredno opremo, kot so npr. tekstilne ali plastične prevleke za pnevmatike.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II