Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure 4. 3. 2013 do 7:00 ure 5. 3. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK, 4. 3. 2013

Ob 07:00 uri so v enoti sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Nasilja v družini. Pri tem smo osumljenca storitve kaznivega dejanja pridržali, evidentirali kaznivo dejanje in po zbranih vseh obvestilih bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Prav tako smo osumljencu izrekli ukrep prepovedi prebliževanja oškodovanki.

Ob 07:55 uri so opravili ogled kraja kaznivega dejanja vloma v gostinski lokal na območju Vitana. Evidentirano kaznivo dejanje in za neznanim storilcem zbiramo obvestila.

Ob 08:45 uri so bili obveščeni s strani oškodovanke iz območja Hajndla, da ji je sosed na njeno zemljišče zmetal sneg in ji onemogočil dostop do njene parcele. Na kraju smo prijaviteljico in domnevnega storilca napotili, da zadeve rešujeta na zasebno tožbo.

Ob 09:34 uri smo bili obveščeni o poškodovanju ograje na Hardeku.

Ob 09:40 uri so bili obveščeni o poškodbi vozila na območju Gornjih Ključarovcev. Opravljen ogled in udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11:05 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom na območju Koga. Patrulja je na kraju ugotovila, da je nesrečo povzročil voznik avtobusa, kateri je med vzratno vožnjo trčil v drog javne razsvetljave in odpeljal s kraja. V nadaljevanju je bil izsleden povzročitelj, kateremu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 12: 20 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Podgorcev. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se soseda sprla glede lastništva v gozdu. Kršitelj je bil na kraju opozorjen po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 17:33 uri so bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi na območju Koračic. Na kraju je bila ugotovljena identiteta osebe, s strani mrtvooglednika odrejena sanitarna obdukcija. Zadevo bomo zaključili s poročilom na Državno tožilstvo.


Napoved aktivnosti za torek dne, 5. 3. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, ter med 6-13 uro izvajali meritve hitrosti z radarjem.
PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II