Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7.00 ure dne
29. 12.2017, do 7.00 ure dne 3. 1. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 29. 12. 2017

Ob 06.50 uri smo na območju Lešnice obravnavali prometno nesrečo I . kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 10.00 uri smo Hrvaškim varnostnim organom vrnili tri državljane Iraka, ki so prejšnjega dne bili prijeti pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 10.34 uri smo na območju Rakovcev opravili ogled kraja požara. Na kraju ugotovljeno, da je do požara prišlo v kurilnici in se je požar še razširil na garažo. Zadeva je zaključena s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 10.40 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari na območju Bresnice. Sprejet predlog za pregon, opravljen ogled kraja in sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 19.50 uri smo v Miklavžu obravnavali dogodek na cesti, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

SOBOTA 30. 12. 2017

Ob 07.15 smo v naselju Spodnji Ključarovci obravnavali dogodek na cesti, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

Ob 12.40 uri smo v naselju Svetinje obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne vzvratne vožnje. Povzročitelju je bila izrečena globa.

Ob 00.21 uri smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka na območju naselja Runeč. Ob prihodu patrulje na kraj kršitev ni bila ugotovljena, saj so neznanci kraj zapustili. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zadevo ustrezno zaključili.

NEDELJA 31. 12. 2017

Ob 02.45 uri smo bili obveščeni, da sta dva neznanca na Vrazovi ulici prevrnila hladilnik z pijačami. Opravljen ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da materialna škoda ni nastala. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 04.26 uri smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka na območju Velike Nedelje. Ob prihodu patrulje na kraj ni bilo nikogar oz. ni bila ugotovljena kršitev. Opravljen razgovor z prijaviteljem.

PONEDELJEK 1. 1. 2018

Ob 16.39 uri smo pri pregledu avtobusnega postajališča v Ormožu in Svetega Tomaža ugotovili, da so na parkiranih avtobusih odprta vrta. Pri pregledu le-teh nismo ugotovili znakov kaznivega dejanja. O ugotovitvah smo obveščali odgovorno osebo lastnika avtobusov.

TOREK 2. 1. 2018

Ob 09.07 uri smo bili obveščeni o poškodbi vozila na območju Cvetkovcev. Patrulja je na kraju opravila ogled poškodbe, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za poškodbe, ki so nastale na domačem dvorišču in ni elementov kaznivega dejanja.

Ob 15.12 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Velike Nedelje. Patrulja na kraju ni ugotovila znakov prekrška.

Napoved aktivnosti za sredo dne 3. 1. 2018:
– Ob rednem delu bomo izvajali aktivnosti s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v CP.

Preventivni nasvet:

Vsem občanom svetujemo, da so zelo pazljivi pri tem, komu dajejo prostovoljne prispevke. Prostovoljne prispevke lahko zbirajo nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče. Dovoljenje se izda v primerih, ko prosilec izkaže upravičen razlog.

“Prilika dela tatu” in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Zato pred vsako odsotnostjo z doma zaklenite vrata in zaprite okna, predvsem pa ključev ne puščajte na “skritih mestih”, kot so nabiralniki, predpražniki, lončki za rože ipd.,

Prav tako v zadnjem času obravnavamo več primerov poškodovanja tuje lastnine, ki ima vse elementa vandalizma. Zato naprošamo vse poslušalce, da v primeru zaznave kakršne koli poškodovanja tuje lastnine o tem obveščajo policiste.

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir