Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 13.3.2020, do 7:00 ure dne 16.3.2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 13. 3. 2020

Ob 8:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti iz Ormoža proti Svetemu Tomažu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 9:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto, odvzela prednost vozniku osebnega avtomobila. Po trčenju pa je obe vozili odbilo v tretji osebni avtomobil, ki se je vključeval v promet. Povzročiteljici je na kraju bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 14. 3. 2020

Ob 10:25 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je neznani voznik z neznanim vozilom v neznanem času poškodoval odtočni žleb na stanovanjski hiši. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika. Zaenkrat je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 10:39 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Na kraju je bilo udeležencu izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 15:03 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v naselju Zagorci Pri Juršincih. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo udeleženca, kateremu je bil zaradi kršitve izdan plačilni nalog.

Ob 20:30 uri smo intervenirali v naselju Hum pri Ormožu, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med partnerjema ter uporabe nevarnih predmetov med prepirom, v katerem sta oba zadobila lahke telesne poškodbe in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico na Ptuju. Po vseh zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

NEDELJA 15. 3. 2020

Ob 18:45 uri smo na Kajžarju obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

Ob 21.50 uri so policisti v okolici Središča ob Dravi opazili 3 osebe, katere so bile ob panelni ograji na hrvaški strani in poskušale ilegalno vstopiti v državo. V zvezi tega smo obvestili hrvaške policiste, kateri so osebe prijeli in izvedli ustrezni postopek.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 16. 3. 2020:
– Policisti bomo izvajali vse nujne interventne dogodke.

V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujemo, da se dosledno upošteva vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir