Nogometaši Maribora so se uvrstili v skupinski del lige prvakov. Na povratni tekmi 4. kroga kvalifikacij so v Glasgowu premagali Celtic z 1:0. Prva tekma se je v Ljudskem vrtu končala z 1:1. Edini gol na tekmi je dosegel Marcos Tavares.
Mariborčani so še tretjič zaporedoma imeli priložnost ponoviti sezono 1999/2000, ko so zaigrali v skupinskem delu lige prvakov. In v tretje je šlo: Škotski prvak Celtic, nekdaj izjemno ugledno ime v svetu nogometa, tudi že evropski prvak, je bil ovira, ki jo je slovenski prvak preskočil tudi po zaslugi včerajšnjega zadetka Marcosa Tavaresa, ki je sebe in soigralce popeljal v raj nogometa. In tudi milijonov evrov. Mariborčani bodo tekmece za uvodni del lige prvakov dobili v četrtek ob 17.45 v Monaku.

Nogometaši Maribora so z zmago nad Celticom in zagotovitvijo nastopa v skupinskem delu lige prvakov dodobra napolnili tudi svojo klubsko blagajno in v uri in pol zaslužili kar bajnih 8,6 milijona evrov!

UEFA, ki nastopajoče v ligi prvakov bogato nagrajuje, je lani med najboljše evropske klube razdelila več kot 900 milijonov evrov, medtem ko je udeležencem lige Evropa, v njej je nastopal tudi slovenski prvak, razdelila manj kot 200 milijonov evrov.

Fotografija: Facebook NK Mariborslika_NK Maribor

V podobnem razmerju se meri tudi zaslužek, ki so ga nogometaši Maribora zaslužili lani oziroma ga bodo letos. V pretekli sezoni sta, ob tem, da se je Maribor prebil v šestnajstino finala tega tekmovanja, z naslova krovne evropske nogometne organizacije v klubsko blagajna kapnila dva milijona in 297 tisoč evrov. Letos je zagotovljenih že približno deset milijonov evrov.

Osem milijonov in 600 tisoč so si Mariborčani zagotovili z uvrstitvijo med 32 najboljših v Evropi, kakšen milijon ali dva bodo prejeli z naslova marketinških pravic. Te so v prvi vrsti vezane na pomembnost trga, s katerega prihaja klub.

To pa še ni vse. Možnosti za zaslužek Maribora je veliko več. Prve se ponujajo na igrišču. Z vsako morebitno zmago bi zaslužil dodaten milijon, remi prinaša polovico te vsote. Morebiten preboj v osmino finala, ta bi bil seveda senzacionalen, bi slovenskemu prvaku prinesel še tri milijone evrov in pol…

Legenda Mariborskega nogometa Marcos Tavaros z družino (Fotografija: Portal LADY)
slika_Marcos Tavaros z druzino