Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 11. 11. 2022 do 7.00 dne 14. 11. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 11. 11. 2022

Ob 10.30 smo v Vuzmetincih prijeli 4 tujce, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. V postopku so tujci zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v Azilni dom.

Ob 15.17 smo posredovali pri kršitvi javnega reda in miru. Eni osebi je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15.32 smo osumljencu kaznivega dejanja »Nasilništva« odvzeli prostost po določilih Zakona o kazenskem postopku. Zoper njega sledi kazenska ovadba.

SOBOTA 12. 11. 2022
Ob 11.42 smo bili obveščeni o dveh osebah, kateri sta na vsiljiv način beračili na javnem kraju. Policisti so osebi izsledili in jima zaradi kršitev določil ZJRM-1, 9. člen izdali PN oz. globi.

Ob 23.25 smo obravnavali kršitev javnega reda in miru ter kršitev Zakona o zasebnem varovanju na javni prireditvi. Zoper enega kršitelja je bil izdan plačilni nalog v zvezi kršitve Zakona o zasebnem varovanju ter zoper drugega kršitelja hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa v zvezi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 21.58 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

NEDELJA 13. 11. 2022
Ob 1.25 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper kršitelja bo podan obdožilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ob 2.53 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 3.15 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 3.50 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper kršitelja bo podan obdožilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ob 4.39 smo v Ormožu prijeli 4 tujce, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. V postopku so tujci zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v Azilni dom.

Ob 16.27 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Po zbranih obvestilih je patrulja na kraju izdala kršitelju plačilni nalog po ZJRM-1.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 14. 11. 2022:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Policisti PP ORMOŽ