Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 24. 4. 2015 do 7. ure dne 28. 4. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 24. 4. 2015

Ob 8:15 se je na PP Ormož oglasila oškodovanka, ter prijavila preluknjanje pnevmatike na enem izmed ormoških parkirišč dne 23. 4. 2015, v popoldanskem času. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje »poškodovanje tuje stvari«.

Ob 10:30 so policisti sprejeli prijavo o tatvini prometnega dovoljenja iz odklenjenega tovornega vozila, katero je bilo parkirano na enem od ormoških parkirišč. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje tatvine.

Ob 11:05 so bili policisti obveščeni o udaru elektrike v eni od stanovanjskih hiš v okolici Ormoža. Nastala je večja materialna škoda, saj je prišlo do pogina 5 glav govedi, katera se je takrat zadrževala v hlevu. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti po KZ-1, zoper znanega storilca sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Ob 12:19 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije, na lokalni cesti v naselju Dobrava, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča, ter se telesno poškodoval. Vročen mu bo plačilni nalog. Na kraju so bili tudi ormoški reševalci in gasilci.

Ob 13:19 so bili polciisti obveščeni o težavah z zastopnikom stečajnega upravitelja v ormoški bio plinarni. Patrulja na kraju ni ugotovila nobenih elementov kaznivega ravnanja, ter zadevo zaključila s točko v svojem poročilu o opravljenem delu.

Ob 13:44 je policijska postaja obveščana iz ormoškega zdravstvenega doma, da je pri njih iskal zdravniško pomoč otrok v spremstvu staršev, katerega je pri osluševskem železniškem postajališču v roko ugriznil manjši pes. Na podlagi opisa psa so policisti izsledili psa na mestu ugriza, kjer mu je bil uspešno odčitan nameščen čip. Na podlagi podatkov iz obstoječih evidenc je bila žival zapeljana na naslov lastnika, kateremu pa bo v naslednjih dneh izdan plačilni nalog, zaradi kršitve predpisa po Zakonu o zaščiti živali.

Ob 22:20 uri so policisti na območju Mihovcev pri Veliki Nedelji kontrolirali osebno vozilo. Pri pregledu vozila se vse indentifikacijske številke vozila niso ujemale, zato je zaradi suma ponarejenih identifkacijskih številk bilo vozilo začasno zaseženo. Po opravljenih preverjanjih bodo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 02:48 uri so policisti v naselju Pavlovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Napisan odstop od ogleda.

SOBOTA 25. 4. 2015

Ob 9.45 so policisti obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je na ormoški obvoznici trčil v jazbeca in si poškodoval vozilo.

Ob 11.25 je policijska posta bila obveščena, da so na Kogu med kopanjem naleteli na neeksplodirano mino. Policisti smo kraj zavarovali do prihoda pirotehnika, kateri je minometno mino iz II svetovne vojne prevzel.

OB TEJ PRILOŽNOSTI OPOZARJAMO BRALCE, DA V PRIMERU, KO NALETITE NA PODOBNE NEEKSPLODIRANE PREDMETE, LE TEH NE PRIJIMATE, AMPAK OB NAJDBI TAKOJ OBVESTITE NAJBLIŽJO POLICIJSKO POSTAJO, ALI ŠTEVILKO 113.

Ob 15.22 so policisti v Pavlovcih obravnavali povoženje divjadi. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

NEDELJA 26. 4. 2015

Ob 11.51 so policisti bili obveščeni, da je v Zdravstvenem domu Ormož iskal zdravniško pomoč otrok, kateri se je poškodoval nekje na območju »mestne grabe«. Policisti so ugotovili, da se je otrok poškodoval med igro in je bila tuja krivda izključena. Otroku so lažjo telesno poškodbo oskrbeli v Zdravstvenem domu Ormož.

Ob 04.40 so policisti v Središču ob Dravi obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v zajca in si poškodoval vozilo.

PONEDELJEK 27. 4. 2015

Ni bilo izstopajočih dogodkov.

Napoved aktivnosti za torek, dne 28. 4. 2015:

– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Jože Čuš, policist I
in Edvrad Cvetko, komandir