Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 26. 8. 2022 do 7.00 dne 29. 8. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 26. 8. 2022
Ob 08.04 smo bili obveščeni o tatvini na območju naselja Senik. Na kraju je z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil vibro ploščo. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje tatvine. Z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo.

Ob 09.55 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v krožišču Ormož. Na kraju so policisti odstopili od ogleda.

Ob 12.34 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju naselja Kog. Patrulja je na kraju z zbiranjem obvestil ugotovila, da je prišlo do kršitve določil ZJRM-1, zato je kršitelju bil izdan plačilni nalog.

Ob 12.08 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju nasilništva. V dani zadevi smo policisti PP Ormož odvzeli prostost in odredili pridržanje po določilih Zakona o kazenskem postopku zoper osebo iz območja UE Ormož, zoper katero je preiskovalni sodnik odredil pripor.

SOBOTA 27. 8. 2022

Ob 11.30 smo oškodovanke prejeli prijavo, katera je vsebovala elemente kaznivega dejanja. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje, z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo.

Ob 22.03 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju naselja Mihovci pri Veliki Nedelji. Patrulja je na kraju z zbiranjem obvestil ugotovila, da je prišlo do kršitve določil ZJRM-1, zato je kršitelju bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 28. 8. 2022

Ob 02.42 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju naselja Velika Nedelja, na kraju je bilo z zbiranju obvestil ugotovljeno, da gre v danem primeru za elemente kaznivega dejanja zato je bilo evidentirano kaznivo dejanje. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 29. 8. 2022:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).