Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 22. 2. 2019, do 7:00 ure dne 25. 2. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 22. 2. 2019

Ob 14.20 uri smo bili obveščeni, da nad cesto v Žerovincih visi drevo in obstaja nevarnost za
udeležence v prometu. Na kraj so prišli gasilci PGD Žerovinci in odstranili drevo.

Ob 15.49 uri smo posredovali pri sosedskem sporu v Sejancih. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 18.50 uri smo bili obveščeni s strani občanke, da se po naselju že cel dan giblje starejši moški s kovčkom. Patrulja ugotovila, da gre za domačina. V zvezi ugotovitev bo napisano poročilo na Center za socialno delo.

Ob 22:15 uri smo bili s strani občana obveščeni o gibanju psa po okolici brez nadzora. Na kraju je patrulja neposredno zaznala kršitev zakonodaje s področja Zakona o zaščiti živali, zaradi česar je bil na kraju lastnici psa izdan plačilni nalog.

Ob 22:47 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 23. 2. 2019

Ob 5:25 uri smo v Središču ob Dravi prijeli tujca državljana Tunizije, kateri je pred tem nedovoljeno prestopil državno mejo z RH.

Ob 6:45 uri smo v Središču ob Dravi prijeli dva tujca državljana Alžirije, katera sta pred tem nedovoljeno prestopila državno mejo z RH.

Ob 10:15 uri smo v Pavlovskem vrhu prijeli tri tujce državljane Alžirije, kateri so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo z RH.

Ob 19.55 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji. Na kraju smo ugotovili, da sta se sprla bivša izven zakonska partnerja, zaradi delitve skupnega premoženja. Kršiteljici smo izdali plačilni nalog, zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 20:10 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo domače živali v naselju Mihalovci, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v mačko, ter si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22.15 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, v naselju Ormož, kjer naj bi prijavitelja pretepla znana oseba. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je prijavitelj močno pod vplivom alkohola in njegovih navedb z zbiranjem obvestil ni bilo moč potrditi, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 22.20 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Pušenci. Na kraju smo ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal s cestišča in trčil v drevo. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve ZpRCP.

NEDELJA 24. 2. 2019

Ob 12.07 uri smo bili obveščeni o poškodovanja avtobusa pri Svetem Tomažu. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je znana oseba z vozilom trčila v parkiran avtobus, ter je nastala manjša materialna škoda. Policisti so na kraju odstopili od ogleda in izdali obvestilo o odstopu.

Ob 18.08 smo bili obveščeni o dogodku. Voznik osebnega avtomobila je v kraju Plešivica povozil jazbeca in si poškodoval vozilo. Izdano mu je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 25. 2. 2019:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir