Letošnji ORMOŠKI FAŠENK s POVORKO po mestnih ulicah prinaša nekaj novosti, tako bo še bolj pisan kot vseh (vsaj) 55, ki so se zvrstili skozi desetletja. Gre torej za tradicionalni pustni karneval, ki ga v Ormožu prirejamo na sam pustni torek ob 14.uri. Še vsako leto pa je to dan, ko se na mestnih ulicah zbere množica pustnih norčij željnih obiskovalcev od blizu in daleč.
Razen povorke, ki se bo tudi letos pričela na pustni torek (5.marca), ob 14.uri, bo pestro tudi po njej, saj bo sledila zabava z živo glasbo v šotoru, ki ga bodo postavili pred Grajsko pristavo. Organizatorji Zavod za turizem, kulturo in šport obljubljajo tudi toplo malico in sladke pustne krofe. Svoja vrata pa bo med 13. in 17. uro na pustni torek odprla tudi tržnica, kjer se bo, tako kot običajno našla vrsta dobrot domačih ponudnikov.
Kot pravijo na Zavodu za turizem, kulturo in šport bo med letošnjimi novostmi tudi ta, da komisija letos ne bo ocenjevala vrtčevskih in šolskih skupin, ampak bodo mednje razdelili 1000 evrov. Ocenjevali pa bodo odrasle karnevalske skupine in najboljše tudi nagradili s 400, 300 ali 200 evri. Komisija pa bo posebej ocenjevala etnološki vidik. Tega bodo še posebej nagradili z denarno nagrado v vrednosti 100 evrov v kategoriji odraslih karnevalskih skupin, kot tudi pri otroških skupinah, kar bi naj bila spodbuda ohranjanju pustne dediščine oziroma mask.(Prijave za sodelovanje v karnevalu zbirajo na TIC-u v gradu Ormož).

Pustna sobota namenjena malim maškaram

Sicer pa se bo letošnji ORMOŠKI FAŠEK začel že v soboto, 2.marca ob 10.uri z otroškim grajskim kinom, ob 11.uri pa se bo v Unterhundu (grajska klet) začelo otroško pustno rajanje in bo trajalo do 13.ure. Sobotni Ormoški fašek pripravljajo Muzej Ptuj-Ormož, enota Ormož; Ljudska univerza – enoti: MCO in Grajski center za družine.