V Veliki Nedelji pod značilno velikonedeljsko veduto, natančneje pod tamkajšnjo šolo, se odslej bohoti nov večstanovanjski objekt, ki ga ni moč prezreti. Kot pravi investitor, lastnik in direktor podjetja Gradbena dela Kelenc, Vlado Kelenc, iz Zamušanov, je v sodobnem objektu osem stanovanj različnih velikosti z lastnim balkonom oz. teraso, med temi na vrhu še posebej navdušuje luksuzno stanovanje s 50 kvadratnih metrov veliko teraso in prelepim razgledom (penthouse).

Vlado Kelenc – direktor podjetja Gradbena dela Kelenc Zamušani

Gradnja večstanovanjskega objekta v Veliki Nedelji, na brežini pod tamkajšnjo šolo, ki je še pred začetkom gradnje zaradi plazov bila predmet številnih polemik, je zaključena. Investitorju, lastniku in direktorju podjetja Gradbena dela Kelenc, Vladu Kelencu, iz Zamušanov, ki je zvesto sledil svojim sanjam je tako v 10 mesecih – uspelo sredi Velike Nedelje postaviti objekt, ki bo vsem v ponos. Vlado Kelenc, kot pravi, se za to lokacijo ni odločil slučajno, saj ga je velikonedeljska veduta vedno še posebej navduševala, ter dodaja, da je takšno zgradbo videl nad Vrbskim jezerom pri Celovcu v Avstriji, in jo dejansko »prekopiral« v Veliko Nedeljo, ampak z določenimi izboljšavami. Kar pomeni dvigalo ter kolesarnice za posamezna stanovanja in shrambe. Objekt je zgrajen iz najboljših možnih gradbenih materialov, stavba je energetsko varčna, ponuja pa 8 nadstandardnih stanovanj od 48 do 68 kvadratnih metrov. Vsako stanovanje ima balkon, lastno toplotno črpalko, ki služi za ogrevanje in hlajenje ter vrsto sodobnih inštalacij. Med stanovanji je na vrhu tudi takšno, s kar 50 m2 veliko teraso in s čudovitim razgledom po okolici, kjer bo možno postaviti tudi bazen…
Stanovanja investitor prodaja za 1.500 evrov po kvadratnem metru, saj je, glede na 20 do 30 odstotno zvišanje cen gradbenim materialom, bil primoran tudi sam dvigniti ceno, čeprav je prvotno računal, da bo kvadratni meter lahko prodajal za 1.300 evrov. »Celotna investicija je vredna okrog 600 tisoč evrov,« še pojasni Kelenc in napove, da pa bo glede na povpraševanje po stanovanjih, ob tej, najverjetneje zgradil še eno takšno stanovanjsko zgradbo.
Dve stanovanji je kupila tudi Občina Ormož, in sicer za mlade družine. Stanovanja bodo vseljiva v prvih dneh septembra. Trenutno je na voljo le še eno stanovanje. Zainteresirani za nakup naj pokličejo na telefonsko številko 041 778 451.