Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 30. 4. 2015 do 7. ure dne 4. 5. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 30. 4. 2015

Ob 7:35 smo bili obveščeni o tatvini reg. tablic, št. MB UH-110 na podjetju Wienerberger v Ormožu.

Ob 14:20 smo v naselju Lačaves obravnavali tatvino denarja, kjer je neznani storilec iz stanovanjske hiše z denarnice odtujil 1000 EUR gotovine. V zvezi kaznivega dejanja zbiramo obvestila.

Ob 17:39 smo na regionalni cesti v Ivanjkovcih obravnavali prometno nesrečo, katero je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil vinjen voznik. Med ogledom je povzročitelj zagrozil s samomorom in z izvijačem napadel policiste. Zaradi povzročitve prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola bo zoper voznika podan obdolžilni predlog, zaradi storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi pa bo po dodatnem zbiranju obvestil podana kazenska ovadba.

PETEK 1. 5. 2015

Ob 4:26 smo v naselju Savci obravnavali prometno nesrečo, katera se je zgodila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 5:30 smo na regionalni cesti I. reda št. 230 izven naselja Libanja opravili ogled prometne nesreče II. kategorije. Na kraju je bila tudi ekipa NMP iz ZD Ormož in gasilci PGD Ormož. Voznik tovornega vozila tujih reg. tablic je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju zaradi lahkih telesnih poškodb. Ker je vozilo obstalo na tirih žel. proge je bila na kraju tudi vlečna služba z dvigalom. Vozniku bo zaradi neprilagojene hitrosti izdan/vročen plačilni nalog.
Ob 12:24 smo na parkirišču pri žel. postajališču v Ivanjkovcih opravili ogled poškodovanega oz. popraskanega parkiranega osebnega avtomobila. Evidentirali smo kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Ob 14:38 smo v Ormožu na Žigrovi ul. obravnavali kršitev JRM, zaradi preglasne glasbe, ki je motila tamkajšnje prebivalce/stanovalce. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru člen 8, odstavek 2.

Ob 19.00 smo v naselju Savci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri/strani vožnje z vozilom ter vožnje pod vplivom alkohola z vozilom zapeljal z cestišča ter trčil v drog električne napeljave. Na kraju so posredovali tudi delavci Elektro Maribor, kateri so zamenjali poškodovani drog. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 21.12 smo na Novakovi cesti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 21.54 smo v Hermancih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 23.08 smo v naselju Hum pri Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri vožnje ter vožnje pod vplivom alkohola trčil v drevo. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj storil kaznivo dejanje »Odvzem motornega vozila«, saj je vrez vednosti lastnika osebnega avtomobila le tega odpeljal in ga pri tem poškodoval. V zvezi prometne nesreče je bil povzročitelju na kraju izdan plačilni nalog, glede kaznivega dejanja pa bo podana kazenska ovadba ob ODT Ptuj.

SOBOTA 2. 5. 2015

Ob 09:39 uri smo bili napoteni v naselje Mihalovci, kjer smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, ugotovljeno je bilo, da povzročitelj ni upošteval pravil srečevanja, prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj v cestnem prometu vozil vozilo po potegu veljavnosti registracije in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu bile zasežene reg. tablice, ter vozilo. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog prekrškovnemu organu.

Ob 14:11 uri je na PP Ormož občan z območja naselja Kog prijavil tatvino mobilnega telefona. Sprejeta ovadba na Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe oz. predlog za pregon. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo in bo na ODT Ptuj podana ovadba oz. poročilo.

Ob 21.34 smo bili obveščeni o dogodku na Gomili pri Kogu. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

NEDELJA 3. 5. 2015

Ob 07:54 uri smo bili obveščeni o težavah potnika na avtobusu v Središču ob Dravi. Na kraju ugotovljeno, da je avtobus prevažal skupino planinec iz R Hrvaške na pohod v G. Radgono. Med vožnjo je enemu od udeležencev postalo slabo in kasneje je padel v nezavest. Na kraju so bili delavci zdravstvenega doma Ormož, kateri so osebo oživljali, vendar neuspešno, saj je na kraju preminil. Ker gre za dogodek bomo o zadevi obvestilo okrožno državno tožilstvo.

Ob 11:54 uri smo v Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 16:20 uri je delavec radia Prlek na PP prinesel najden mobilni telefon znamke Samsung, Galaxy. Po opravljenih poizvedbah je bil telefon z vsebino vrnjen lastniku.

Ob 17:42 uri smo na Ormoški obvoznici opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 23.45 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je voznik neznanega – beli kombi trčil v srno in iz kraja odpeljal, brez da bi oškodovancu nudil podatke. Ko bo povzročitelj prometne nesreče izsleden, mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 04.55 smo izven naselja Savci obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi. Policisti so na kraju odstopili od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 4. 5. 2015:

Opravljali bomo naloge v zvezi poostrenega nadzora VARNOST KOLESARJEV, kateri bo potekal v času od 4. 5. 2015 do 31. 5. 2015.

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir