Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 12. 8. 2022 do 7.00 dne 16. 8. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 8. 2022
Ob 10.05 se je na PP oglasila oškodovanka KD Zatajitve po čl. 208/4 Kazenskega zakonika. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil, ter kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 1.07 smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

SOBOTA 13. 8. 2022
Ob 08.15 smo na PP sprejeli od oškodovanca predlog za pregon kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 13.15 smo bili obveščeni o prostem gibanju psov po naselju. V razgovoru s prijaviteljem je bilo ugotovljeno lastništvo psov. Po opravljenem razgovoru z lastnikom, bo zoper njega uveden hitri postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Ob 14.17 smo opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije, do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročitelja. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 15.40 smo bili ponovno obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročitelja, kateri je trčil v parkiran osebni avtomobil. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 19.35 je patrulja imela v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika odrejeno pridržanje in bo zoper njega na pristojno okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

NEDELJA 14. 8. 2022
Ob 00.17 je patrulja na eni od ormoških ulic opazila poškodovanega moškega. Na kraj prišli delavci zdravstvenega doma Ormož, kateri so osebo oskrbeli in odpeljali v ptujsko bolnišnico. Pri preverjanju v bolnišnici, je bilo ugotovljeno, da je oseba zaradi opitosti padla po vozišču in se pri tem lahko telesno poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih bomo napisali poročilo na državno tožilstvo.

Ob 23.08 smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka z glasno glasbo. Patrulja je na kraju kršitelju izdala plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Ob 23.10 je patrulja pri nadzoru cestnega prometa ustavila mladoletnega kolesarja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0.49 mg/l alkohola v izdihanem zraku.
Zoper mladoletnika bo na pristojno okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

PONEDELJEK 15. 8. 2022
Ob 6.46 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kršitelj skočil pred prijaviteljico, ko se je z vozilom peljala po lokalni cesti, nato pa ji je še grozil, da jo bo pretepel in pri tem mahal z rokami. Ko bo kršitelj izsleden mi bo izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitev določb Zakona o varstvu javnega reda in miru, ter Zakona o varnosti cestnega prometa.

Ob 11.00 smo bili obveščeni o poškodovanju električnega vodnika potopne črpalke, last Smučarskega kluba Sveti Tomaž. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari po čl. 220/I Kazenskega zakonika. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za torek dne 16. 8. 2022:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ