Če se Ormož s čim lahko pohvali, so to odlični športniki, ki osvajajo najvišja mesta in tudi kolajne na velikih tekmovanjih v svetovnem merilu.
Nazadnje sta se na 18. Sredozemskih igrah, ki jih je od 22. junija do 1. julija gostilo obmorsko katalonsko mesto Tarragona odlično odrezala strelca Urška Kuharič z zračno puško in Kevin Venta z zračno pištolo. Kuharičeva se je uvrstila na šesto in Kevin DRUGO mesto in tako v domovino prinesel SREBRNO kolajno. (V kvalifikacijah si je Urška Kuharič s 624,4 krogi osvojila 3.mesto, Kevin Venta pa se je v kvalifikacijah s 572 krogi uvrstil na 5.mesto).

Na Sredozemskih igrah običajno sodelujejo države, ki obkrožajo Sredozemsko morje, to so Albanija, Andora, Bosna in Hercegovina, Ciper, Črna gora, Hrvaška, Slovenija, Španija, Francija, Grčija, Italija, Makedonija, Malta, Monako, San Marino, Srbija in Turčija iz Evrope, pa še Alžirija, Egipt, Libija, Maroko, Tunizija, Libanon in Sirija.
Slovenska odprava je skupaj štela kar 260 članov, med katerimi je 88 športnikov in 91 športnic (skupaj 179), ki so tekmovali v 25 športnih panogah. Strelcev je bilo skupaj 10: 5 žensk in 5 moških, med temi sta tako bila tudi Urška Kuharič in Kevin Venta iz SD KOVINAR Ormož.

Poseben sprejem za uspešna mlada strelca

Člani Strelske zveze Ormož so Urški in Kevinu včeraj na ormoškem strelišču v trgovskem centru Holermous pripravili topel sprejem. Z vodnim curkom so ju pričakali gasilci PGD Moškanjci, seveda pa ni manjkal zvok harmonike in številne čestitke navdušenih ljubiteljev strelstva.

Kot je povedala predsednica Strelske zveze Ormož, VESNA MELE, je srebrna kolajna Kevina Vente in šesto mesto Urške Kuharič PRVI tako visok uspeh na tako velikem oziroma pomembnem tekmovanju, ki gotovo sodi v rang evropskih prvenstev. »To je izredno nadarjen mladi rod«, je dejala Meletova in dodala, da jim je zato bilo potrebno zagotoviti tudi pogoje za treninge, kar so jim s prizadevanji za moderno strelišče tudi omogočili. »Za takšen uspeh je treba ogromno dela, odrekanj in truda, zato bi si strelci, mogoče le želeli več pozornosti v domačem okolju«, je še povedala Meletova. Tudi drugi strelci vseh strelskih klubov v Ormožu so namreč v teku let dosegali in še dosegajo vrhunske rezultate in z različnih odmevnih strelskih tekmovanj domov prinašali kolajne.

Ormoški strelci v boj za kvote za uvrstitev na OLIMPIJSKE IGRE

Ormoške strelke in strelci bodo v prihodnosti napadali kvote za uvrstitev na poletne Olimpijske igre, ki bodo leta 2020 potekale na Japonskem natančneje v Tokio. V Ormožu se lahko doslej pohvalimo z enim olimpijcem, rokometašem Markom Bezjakom. Kot kaže bi kaj kmalu lahko dobili novo olimpijko ali olimpijca. Omeniti je še treba, da na Sredozemskih igrah v Španiji nastopa še ena Ormožanka, rokometašica Patricija Korotaj, sicer igralka Ptuja.