Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
5. 9. 2014 do 7. ure dne 8. 9. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 5. 9. 2014

Ob 7.48 smo bili obveščeni o dogodku v Spodnjih Ključarovcih. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 14.26 smo bili obveščeni o vlomu v kraju Trgovišče. Opravljen je bil ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 21.00 uri smo v Koračicah obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba. Prav tako pa mu je bilo zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov med drugim tudi vožnje brez vozniškega dovoljenja in vožnje pod vplivom alkohola – rezultat preizkusa 1.03 mg/l odvzeto kolo z motorjem.

Ob 22.20 uri smo bili obveščeni o požaru smeti v Ivanjkovcih. Ugotovljeno je bilo, da so na deponiji ob železniški progi gorele smeti. Požar so pogasili gasilci PGD Ivanjkovci.

Ob 02.00 uri smo bili obveščeni o motenju nočnega miru v Veliki Nedelji, kjer pa kršitve javnega reda in miru nismo ugotovili.

Ob 06.15 uri smo v Ivanjkovcih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

SOBOTA 6. 9. 2014

Ob 11.24 uri smo bili obveščeni o morebitnem vlomu v naselju Središče ob Dravi, kjer je z zbiranjem obvestil bilo ugotovljeno, da gre v danem primeru za KD poškodovanje tuje stvari, sledi poročilo na ODT.

Ob 04.00 smo posredovali v Obrežu, kjer bi naj prišlo do kršitve javnega reda in miru, vendar je bilo ugotovljeno, da sta se verbalno sprli sodelavki.

NEDELJA 7. 9. 2014

Ob 07:30 uri smo bili obveščeni o vlomu v Ormožu, opravljen je bil ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 20:32 uri smo bili obveščeni o glasni glasbi v naselju Šalovci, na kraju je bila ugotovljena kršitev v zvezi javnega reda in mira, zato je kršitelju bil izdan plačilni nalog.

Ob 06:05 smo bili obveščeni o dogodku v Rucmancih. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodovala vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 8. 9. 2014:

Vse udeležence v cestnem prometu pri tem opozarjamo, da je s pričetkom šolskega leta na javnih prometnih površinah večje število otrok, zato na udeležence v cestnem prometu apeliramo s pozivom na posebno pozornost in previdnost na najmlajše udeležence v cestnem prometu še zlasti v okolici šol. Policisti bomo v bližini šol opravljali poostrene nadzore cestnega prometa, s ciljem zagotavljanja varnosti otrok na poti v šolo in iz nje.

Med 8.9.2014 in 19.9.2014 poteka poostren nadzor uporabe varnostnih pasov v vozilih.

Ob rednem delu bomo izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Jože Čuš, policist I
in Edvard Cvetko, komandir