Tekst in fotografije: Boris Vukan, Miran Fišer

Posvet o veteranu Zvonku Mešku pri Sv.Tomažu

V soboto, 6. septembra 2014 so člani OZVVS Ormož v sodelovanju z občino Sv Tomaž in družino Meško ob peti obletnici smrti pripravili posvet o delu veterana vojne za Slovenijo, domoljuba, vsestranskega športnika, planinca in aktivnega družbenega delavca v krajevni skupnosti in zagovornika ustanovitve občine Sveti Tomaž.
O vlogi in delu na interesnem področju Zvonka Meška so spregovorili župan Mirko Cvetko, Jože Borak iz Planinskega društva, Herman Prejac športni pedagog. O delu Zvonka Meška v vojni in v ZVVS so obudili spomine Branko Bombek iz policijskega veteranskega društva, Miran Fišer, Boris Vukan in Zdravko Petek iz OZVVS Ormož. Besedo so dobili tudi brat, sestra in hči Zvonka Meška.
Prireditev je povezovala gospa Marjana Kosi iz Kulturnega društva Sv Tomaž, koder sta prišla tudi mlada glasbenika, ki sta popestrila prireditev.
Člani OZVVS Ormož so pripravili razstavo o življenju in delu Zvonka Meška, ki jo je v preddverju kulturnega doma pri Sv Tomažu oblikovala Saša Fišer.
8sep_1

8sep_2

8sep_3

8sep_4

8sep_5

8sep_6

Obisk veteranov iz G.Radgone v veteranskem klubu v Ormožu

V soboto, 6. septembra so nas v veteranskem klubu obiskali člani OZVVS Gornja Radgona. Obiskovalcem smo predstavili proces priprav na vojno v TO Ormož in dogodke na območju občine Ormož v času vojne. Domačini so spregovorili tudi o delu OZVVS in Radgončanom predstavili svoj klub. Predsednika območnih združenj sta v duhu dobrega prijateljstva izmenjala protokolarna darila.

8sep_7

8sep_8

8sep_10

8sep_11

9sep_9