Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 17. 10. 2014, do 7. ure dne 20. 10. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 17. 10. 2014
Ob 10:15 smo občanu iz okolice Ptuja zasegli posušene rastlinske delce, ki bodo poslani v analizo. Po analizi sledi ustrezen ukrep.

Ob 10:20 nam je občan v Hermancih izročil eksplozivno telo – 80 mm minometno mino iz 2. svetovne vojne. Na kraj sta prišla bombna tehnika iz generalne policijske uprave, ter jo ustrezno zavarovala in prevzela. Zoper občana sledi prekrškovni postopek.

Ob 14:50 nam je občanka iz Vinskega Vrha prijavila tatvino mošta. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za tatvino, ampak je mošt pretočil in ustrezno shranil že sin.

Ob 15:54 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije (materialno škodo) v Ormožu na Poštni ulici. Udeleženkama je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 18. 10. 2014
Ob 9:50 uri smo na ormoški obvoznici obravnavali poškodbo vozila do katere je prišlo, ko je izpod koles a tovornega vozila v osebni avtomobil priletel kamen. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 12:05 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega vozila, ki je s kraja odpeljal. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 14:05 uri smo izven naselja Miklavž pri Ormožu obravnavali poškodbo vozila do katere je prišlo potem, ko je voznik z vozilom zapeljal v udarno jamo na cesti. O zadevi je bil sestavljen uradni zaznamek.

23:30 uri smo bili obveščeni kršitvi javnega reda in miru v Šalovcih, kjer naj bi gosti na terasi lokala s hrupom motili sosede. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

NEDELJA 19. 10. 2014
Ob 10:50 uri smo v naselju Obrež opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči na nenaseljeni stanovanjski hiši in gospodarskem poslopju poškodoval več stekel na oknih. Po zbranih obvestilih bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 13:30 uri smo na območju naselja Kog izsledili osebo za katero je bila razpisana tiralica. Po ugotovljeni identitete osebe smo osebo na podlagi odredbe okrožnega sodišča privedli v Zavod za prestajanje kazni Maribor.

Ob 16:10 uri smo opravili intervencijo v naselju Ormož, kjer bi naj sosed napadal sosedo. Na kraju nismo ugotovili kršitev javnega reda in miru. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 20.20 smo obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je zapeljala v propust in si poškodovala vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 20. 10. 2014:

do 20.10.2014 poteka poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov v cestnem promet.
PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir