Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 21. 11. 2014 do 7. ure dne 24. 11. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 21. 11. 2014
Ob 7:07 uri smo v Ormožu opravili ogled kraja kaznivega dejanja vloma v kontejner . Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 14:00 uri smo v Savcih opravili ogleda kraja kaznivega dejanja vloma v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 2:57 uri smo bilo na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek, na regionalni cesti številka 230, izven naselja Žerovinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srnjaka in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 22. 11. 2014
Ob 9:33 smo bili napoteni na prometno nesrečo na lokalno cesto v Gomilo pri Kogu. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v drug osebni avtomobil. Nastala je materialna škoda.

Ob 10:10 smo bili obveščeni, da je na lokalni cesti v naselju Drakšl, s kolesom s pomožnim motorjem padel otrok in se lažje poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da je otrok padel, ker mu je pred vozilo pritekel pes, v katerega je trčil. Lastnici psa je bil izdan plačilni nalog.

Ob 00:38 uri je bil na lokalni cesti v Savcih ustavljen voznik osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,34 mg/l). Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 5:30 uri smo bili obveščeni, da dve osebi iščeta zdravniško pomoč v zdravstvenem domu Ormož, ker bi naj bila udeležena v prometni nesreči. Z zbiranjem obvestil in ogled kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča v jarek. V trčenju sta voznica in sopotnik zadobila lahke telesne poškodbe. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 23.11.2014

Ob 18.50 smo posredovali v Žerovincih, kjer je sin doma razgrajal. Po zbranih obvestilih smo odredili pridržanje osumljenca kaznivega dejanja, prav tako pa smo mu izrekli prepoved približevanja materi in naslovu bivanja.

Ob 05.10 smo na podlagi odredbe sodišča v Miklavžu pri Ormožu prijeli moškega in ga privedli na sodišče.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 24. 11. 2014:

ob rednem delu bomo izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti.
do 30.11.20134 poteka poostren nadzor »šibki udeleženci v cestnem prometu«
PRIPRAVILA: Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir