Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 19. 12. 2014 do 7. ure dne 22. 12. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 19. 12. 2014

Ob 9.55 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Koračicah. Na kraju ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v jekleno ograjo mostu, pri tem pa se je huje telesno poškodoval.

Ob 13.17 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Trgovišču. Voznik tovornega vozila je zapeljal na prehod ceste čez železniško progo ravno v trenutku, ko je pripeljal potniški vlak. Pri trčenju se je voznik tovornega vozila huje telesno poškodoval, na vlaku pa ni bilo poškodovanih oseb.

SOBOTA 20. 12. 2014

Ob 9:39 smo bili obveščeni o vlomu v kontejner na gradbišču ob železniški progi v Ormožu na Varaždinski cesti. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom, saj je nastala minimalna materialna škoda.

Ob 11:37 smo bili obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila na parkirišču pri trgovini Špar.

Ob 13:17 smo bili obveščeni o tatvini v supermarketu Mercator v Ormožu. Tam zaposleno osebje je skupaj z varnostnikom zadržalo osumljenko. Evidentirali smo kaznivo dejanje tatvine po členu 204/II KZ-1. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14:14 smo bili obveščeni o poškodovanem osebnem avtomobilu na enem izmed ormoških parkirišč pred stanovanjskim blokom. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prijavitelju nekdo na vozilo nasul hrano za ptice, le te pa mu s kljuvanjem po vozilu povzročajo materialno škodo. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Ob 23.23 smo posredovali v enem od lokalov v okolici Ormoža, kjer bi naj prijavitelja motili z glasno glasbo.

Ob 23.54 smo v Središču ob Dravi odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Vozniško dovoljenje bomo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

NEDELJA 21. 12. 2014

Ob 08.54 uri smo v Krčevini obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po zbranih obvestilih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 12.57 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik os. avtomobila povozil srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 22. 12. 2014:

– kontrola prometa s poudarkom na ugotavljanju prisotnosti alkohola pri voznikih

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir