Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 3. 7. 2015, do 7. ure dne 6. 7. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 3. 7. 2015

Ob 07:30 uri smo v Ivanjkovcih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 9.55 uri smo na Hardeku obravnavali prometno nesrečo z minimalno materialno škodo. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 10.00 uri smo bili obveščeni o najdbi trupla v Litmerku. Na kraju je bilo ugotovljeno da je krajan umrl naravne smrti. Sledi poročilo na pristojno sodišče.

SOBOTA 4. 7. 2015
Ob 13.55 uri so policisti v Podgorcih obravnavali travniški požar do katerega je prišlo zaradi samovžiga trave in vejevja. Mat. škoda pri požaru ni nastala in je zadeva zaključena s poročilom dežurnega.

Ob 21:05 uri smo v naselju Cvetkovci zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,51) začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Ob 21:26 uri smo v naselju Loperšice zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,30) začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Med opravljanje del in nalog na območju Policijske postaje Ptuj v sklopu varovanja javne prireditve Bazeni energije v Termah Ptuj smo pri petih oseba opravili zaseg posušenih rastlinskih delcev za katere se sumi, da gre za konopljo. Po analizi zaseženih predmetov bo zoper kršitelje uveden hitri postopek zaradi kršitev Zakona o prometu in proizvodnji s prepovedanimi drogami.

NEDELJA 5. 7. 2015

Ob 9.00 uri je policijska patrulja v naselju Cvetkovci pri nadzoru hitrosti prometa ustavila voznika osebnega vozila. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,77 mg/l izdihanega zraka. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil v času veljavnega ukrepa in vozniško dovoljenje katerega je pokazal policistom, ne velja. Vozniško dovoljenje, registrske tablice in vozilo so bili odvzeti. Zaradi omenjenih kršitev bo na Okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.

Ob 13.00 uri smo v Podgorcih obravnavali kaznivo dejanje tatvine rož s pokopališča. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Ob 13.30 uri smo v Pršetincih obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na parkirnem vozilu. Zadevo bomo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 17.05 uri smo zaradi vožnje po vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje tujcu, katerega smo zaradi zagotovitve v postopku pridržali in ga z obdolžilnim predlogom predali sodniku OS Ptuj.


Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 6. 7. 2015:

– ob rednem delu bomo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir