Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 24. 6. 2016, do 7:00 ure dne 27. 6. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 24. 6. 2016

Ob 7.05 smo v Libanji obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda in oškodovancu izdala obvestilo.

Ob 12.26 smo v Koračicah opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda in oškodovancu izdala obvestilo.

Ob 19.30 smo v Mali vasi pri Svetem Tomažu bili obveščeni o sporu med sosedoma zaradi vožnje po privatni parceli s tovornim vozilom. Na kraju smo ugotovili, da kršitve javnega reda in miru ni bilo. Ker je s tovornim vozilom na parceli drugega soseda bil povzročena kolesnica in s tem poškodovana tla, sta bila oba napotena na zasebno tožbo.

Ob 20.25 uri smo v Središču ob Dravi v enem izmed gostinskih lokalov obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se dva gosta med seboj prepirala, vpila eden od njiju pa je z drugim tudi fizično obračunaval. Obema je bil izdan plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju. Prav tako smo zbirali obvestila v smislu kršitve Zakona o omejevanju porabe alkoholnih pijač, kjer pa kršitve nismo zaznali.

Ob 23.03 uri je na PP poklical anonimni občan in naznanil, da gostinski lokal obratuje preko delovnega časa. Prav tako je naznanil sum glede kršenja pravic delavcev v tem gostinskem lokalu. Ob 23.30 uri smo opravili kontrolo na kraju kjer je gostinski lokal bil zaprt. Odgovorna oseba in natakarica pa sta sedeli pred gostinskim lokalom. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

 

SOBOTA 25. 6. 2016

Ob 1.00 uri smo v naselju Žerovinci ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo v prometu brez vozniškega dovoljenja. Pri odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da ima v organizmu 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo je bilo zaseženo, vozniku pa prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 10.00 smo ugotovili, da je oseba, kateri je izrečena prepoved približevanja določeni osebi, le to kršila, zato bomo kršitelju izdali plačilni nalog in o tem poročali na ODT.

Ob 12.15 smo v kraju Obrež obravnavali kaznivo dejanje »poškodovanje tuje stvari«, sledi kazenska ovadba.

Ob 17.53 smo tujcu, kršitelju cestno prometnih predpisov s Sklepom zasegli dokumente, saj ni plačal globe.

 

NEDELJA 26. 6. 2016

Ob 12.07 uri smo v naselju Trgovišče ustavili voznika motornega kolesa, kateri je prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost. V postopku je bil opravljen tudi preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,66 mg/l alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zadeva bo odstopljena na pristojno okrajno sodišče.

Ob 17.09 uri smo v naselju Trgovišče ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost. V postopku je bil opravljen tudi preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,44 mg/l alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Izrečena mu je bila globa.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 27. 6. 2016:

– V času od 27. 6. 2016 do 10. 7. 2016 poteka poostren nadzor cestnega prometa po »HITROSTI«

 

Pripravila: Mitja Tramšek, policist I in Edvard Cvetko, komandir