Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 dne 2. 6. 2017, do 7:00 dne 5. 6. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 2. 6. 2017
Ob 10:29 uri so bili policisti obveščeni, da so na območju Vinskega Vrha našli mrtvo osebo. Ob zbiranju obvestil so policisti ugotovili, da najdena oseba ni umrla nasilne smrti, prav tako ni bilo znakov, kateri bi kazali na kaznivo dejanje.

Ob 12:20 uri so policisti v zvezi prijetih oseb pri ilegalnem prehodu državne meje z dne 1.6.2017 po končanih postopkih le–te preko mejnega prehoda Zavrč uspešno predali predstavnikom hrvaškim varnostnim organom.

Ob 14:35 uri se je na policijski postaji oglasila občanka, katera je naznanila kaznivo dejanje tatvine in sicer ji je preko noči neznana oseba iz osebnega avtomobila odtujila registrske tablice, z oznakami MB KZ-486. Sprejeta je bila ovadba, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

SOBOTA 3. 6. 2017
Ob 9:15 uri so bili policisti na kraju kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari v naselju Sveti Tomaž. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom noči na fasado trgovine Kmetijske zadruge Ptuj narisal grafite. Po vseh zbranih nadaljnjih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 11:30 uri so bili policisti na kraju kaznivega dejanja gozdne tatvine izven naselja Lešnica. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec v gozdu požagal in odpeljal dve drevesi. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 21:58 uri so policisti v naselju Trgovišče obravnavali prometno nesreče z udeležbo kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kolesa zaradi neprilagojene hitrosti padel ter se lažje poškodoval. Prav tako je bil kolesar tudi pod močnim vplivom alkohola. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče ter kolesarju izdan plačilni nalog.

NEDELJA 4. 6. 2017

Ob 00:45 uri so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Sodincih. Ugotovljeno je bilo, da je občan kršil javni red in mir s tem, da je imel glasno glasbo in motil nočni počitek stanovalcev naselja Sodinci. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 20:45 so policisti v naselju Veličane obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 5. 6. 2017:
– ob rednem delu bodo policisti izvajali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir