Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 23. 6. 2017, do 7:00 ure dne 26. 6. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 23. 6. 2017
Ob 10:50 uri so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na območju naselja Ivanjkovci. Na kraju so policisti ugotovili, da sta v trgovino prišla neznana mlajša ženska in mlajši moški ter oškodovanki odtujila 200,00 EUR, s kraja bi se naj odpeljala s temnejšim avtomobilom, karavan izvedbe. Opravljeno je bilo zbiranje obvestilo, po zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Morebitne očividce dogodka policija naproša, da o primeru podatke obvestijo na Policijsko postajo Ormož, ali na telefonsko številko 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.

Ob 12:53 uri so bili policisti obveščeni o razsutem tovoru na glavni cesti, v naselju Obrež. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik s kmetijskim traktorjem vlekel enoosno prikolico naloženo s pšenico, med vožnjo je prišlo do poškodbe osi na priklopniku zaradi česar je prišlo do prevrnitve priklopnika in razsutja tovora po vozišču. Glede na objektivne okoliščine so policisti dogodek zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16:20 uri so bili policisti na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Godeninci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na levo stran vozišča kjer je trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 20:00 uri se je na ormoškem območju zaradi neurja na cestišče podrlo več dreves na različnih koncih. Med drugim se je v Ormožu drevo podrlo na parkiran osebni avtomobil in ga poškodovalo. Za podrta drevesa so poskrbeli gasilci.

Ob 21:18 uri so bili policisti obveščeni, da se je v Podgorcih na vozišče podrl drog električne napeljave. Na kraju so bili gasilci, obveščeno pa elektro, kateri so zadevo ustrezno sanirali.

SOBOTA 24. 6. 2017

Ob 7:16 uri so policisti v Ormožu kontrolirali voznika kolesa z motorjem, kateri je vozil pod vplivom alkohola, zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 16:38 uri so policisti v Drakšlu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, katero je povzročil voznik osebnega avtomobila. Povzročitelj je bil tudi vinjen, saj je bil rezultat preizkusa z alkotestom 0.93 mg/l. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 22:33 uri so bili policisti obveščeni o neznancu, ki je spal v prižganem avtomobilu v Litmerku. Med postopkom je zagrozil, da bo storil samomor, zato mu je bila s strani delavcev ZD Ormož nudena zdravniška pomoč. Z njihove strani je bil prepeljan v Psihiatrično bolnico Ormož.

Ob 22:39 uri so bili policisti obveščeni o kršenju javnega reda in miru ter motenju nočnega počitka v naselju Sodinci. Kršitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 01:24 uri so bili policisti s strani anonimnega občana obveščeni o motenju nočnega počitka v naselju Hum pri Ormožu. Med preverjanjem okoliščin kršitve policisti kršitve niso zaznali.

Ob 04:50 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom v naselju Polenšak. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila zaradi prekratke bočne razdalje pri prehitevanju. Ko bo povzročitelj izsleden mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

NEDELJA 25. 6. 2017

Ob 12:00 so policisti posredovali v kraju Sodinci, kjer je sosed soseda motil z glasno glasbo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa bomo zoper njega podali na Okrožno tožilstvo kazensko ovadbo, saj je sosedu tudi grozil.

Ob 16:07 uri so policisti bili obveščeni, da na cesti na Humu pri Ormožu leži poškodovan moški. Ugotovljeno je bilo, da je moški, kot pešec padel na dovozu dvorišča in se poškodoval. Odpeljan je bil v zdravstveni doma Ormož, kjer so mu nudili ustrezno zdravstveno nego.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 26. 6. 2017:
– od dne 26. 6. do dne 2. 7. 2017 poteka poostren nadzor cestnega prometa »HITROST«;
– ob rednem delu bodo policisti izvajali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir