Turistično društvo Sveti Tomaž je ob podpori domače občine odprlo TURISTIČNO INFORMATIVNO PISARNO, ki se nahaja v prostorih obnovljene domačije dr.Stanka Cajnkarja v Savcih 65.
Pisarna je plod dolgoletnih prizadevanj Tomažovčanov, da v svojo mlado občino pripeljejo čim več turistov in organizirano poskrbijo zanje. Zavedajo se namreč, da je v turizmu prihodnost, sploh pa ker ima turist v občini Sveti Tomaž kaj videti in doživeti, če se ga le pravilno usmeri.
Veliko posluha za idejo Turističnega društva je imela domača občina, tako da je z “vložkom” šest tisoč evrov sodobno opremila pisarno in za polovični delovni čas zaposlila turistično delavko. V pisarni bo zaposlena domačinka Blanka Kosi Raušl, ki svoje poslanstvo jemlje kot velik iziv, prepričana, da se občini v smislu razvoja turizma obeta lepa prihodnost.

Slavnostna otvoritev Turistične pisarne je bila včeraj (sobota) popoldne v okviru občinskega praznika. Kulturni program je pripravila Blanka Kosi Raušl in vanj vključila domače recitatorke in recitatorje, ljudske pevke in violinistko Meto Ivanuša. Kot gostje so nastopili člani Trobilnega kvinteta GŠ ORMOŽ pod vodstvom Slavka Petka. Zbrane sta pozdravila župan Mirko Cvetko in predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja. V imenu domačega Turističnega društva pa je spregovorila Blanka Kosi Raušl.

Zbrani na otvoritvi


Blanka Kosi Raušl v svoji novi pisarni


Delovni čas pisarne


Obnovljena domačija dr.Stanka Cajnkarja, Savci 65