Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 15. 12. 2017, do 7. ure dne 18. 12. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 15. 12. 2017
Ob 10:45 smo na PP od oškodovanca sprejeli predlog za pregon KD Zatajitve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 13:02 smo bili obveščeni o pobeglih 3 psih v naselju Godeninci. Lastnik je bil ustno opozorjen po ZZŽiv.

Ob 17:20 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v krožnem krožišču pri ormoškem hotelu. Vzrok PN je bil neupoštevanje pravil prednosti v križišču, Povzročiteljici je bil na kraju izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitve določil ZPrCP.

SOBOTA 16. 12. 2017
Ob 16:30 smo v kraju Žvab vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola.

Ob 00:15 uri smo na regionalni cesti v naselju Žerovinci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, 0,87 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, podan bo obdolžilni predlog za Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 03:30 uri smo na Dornavski cesti na Ptuju kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

NEDELJA 17. 12. 2017
Ob 08:15 uri smo v naselju Pušenci obravnavali povoženje divjadi. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za vožnjo, je bilo vozniku izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.00 smo posredovali v Ivanjkovcih, kjer je prišlo do spora med bivšima partnerjema. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 18. 12. 2017:
– V času od 11. 12. pa do 24. 12. 2017 bomo izvajali aktivnosti v zvezi poostrenega nadzora »ALCOHOL in DRUGS«. Ob rednem delu bomo izvajali aktivnosti s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v CP.

Preventivni nasvet:
Vsem občanom svetujemo, da so zelo pazljivi pri tem, komu dajejo prostovoljne prispevke. Prostovoljne prispevke lahko zbirajo nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče. Dovoljenje se izda v primerih, ko prosilec izkaže upravičen razlog.

“Prilika dela tatu” in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Zato pred vsako odsotnostjo z doma zaklenite vrata in zaprite okna, predvsem pa ključev ne puščajte na “skritih mestih”, kot so nabiralniki, predpražniki, lončki za rože ipd.
PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir