Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
16. 2. 2018, do 7. ure dne 19. 2. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 16. 2. 2018
Ob 9:02 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v krožišču pri ormoškem Petrolu. S kraja je pobegnil voznik tujega tovornega vozila bele barve ZG reg. območja, ki pa je bil kasneje tudi izsleden. Povzročitelju državljanu R Hrvaške je bila izrečena globa, katero je tudi plačal.

Ob 10:58 uri je do policistov v Ormožu, pristopil pošten najditelj, ter jih obvestil, da je v reži bankomata pri ormoškem Šparu našel 150 eurov. Predhodno se je že oglasil tudi v poslovalnici NLB banke v Ormožu, vendar so ga napotili na policijo. Izpolnjen in podpisan je bil zapisnik o najdeni stvari. Ob 12. uri se je na PP oglasila lastnica denarja, ki ji je bil vrnjen na podlagi pisnega dokumenta njene banke.

SOBOTA 17. 2. 2018
Ob 17:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Trgovišče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 18. 2. 2018
Ob 14:05 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Miklavž pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da voznik ni izpolnjeval pogojev za udeležbo v cestnem prometu saj je vrednost preizkusa alkoholiziranosti 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljna vožnja. Izdan plačilni nalog. Opravili ogled kraja prometne nesreče.

Ob 20.28 uri smo v naselju Podgorci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 22.00 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari v Ormožu. Opravljen je bil ogled ter sprejet zapisnik.

Ob 04.55 uri smo v naselju Podgorci Obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, policist I
in Edvard Cvetko, policist