Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
18. 5. 2018, do 7. ure dne 21. 5. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 18. 5. 2018

Ob 06.28 uri smo v naselju Središče ob Dravi obravnavali skupino petih ilegalnih pribežnikov, državljanov Pakistana. Izvedena so bila ustrezna opravila, zatem pa so bili tujci še istega dne predani hrvaškim varnostnim organom.

Ob 09.30 uri smo v Središču ob Dravi prijeli skupino treh ilegalnih pribežnikov in sicer dva državljana Sirije in enega državljana Libije. Izvedena so bila ustrezna opravila, zatem pa so bili nameščeni v Center za tujce v Postojni.

Ob 12.45 uri smo bili obveščeni o prepiru zakoncev iz Velikega Brebrovnika. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do nesoglasij v družini. Ker ni bilo znakov prekrška, smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

SOBOTA 19. 5. 2018

Ob 04.20 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi. Patrulja je zadevo zaključila z odstopom od ogleda.

Ob 7:20 uri se je na PP oglasil občan iz okolice Ormoža ter želel podati kazensko ovadbo. Patrulja je zadevi zaključila z uradnim zaznamkom, saj je bilo ugotovljeno, da niso podani nobeni elementi kaznivega dejanja,

Ob 10:17 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije s pobegom v Ormožu. Izsledeni pobegli voznici je bil na domu vročen plačilni nalog.

Ob 13:16 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi na lokalni cesti v naselju Gornji Ključarovci. Patrulja je zadevo zaključila z odstopom od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 15:39 uri nas je lastnica stanovanjske hiše iz Središče ob Dravi obvestila, da ji je voznik osebnega avtomobila, zaparkiral dovoz na dvorišče objekta. Kršitelju je bil na kraju izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršenja določb ZPrCP.

Ob 17.11 uri smo bili obveščeni o kršitvi JRM na območju naselja Ivanjkovci. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da gre v danem primeru za elemente kaznivega dejanja, zato je bilo evidentirano kaznivo dejanje, sledi nadaljevanje zbiranja obvestil ter podaje ovadbe oz. poročila na pristojno ODT.

Ob 17:15 uri je občan iz Velike Nedelje na PP prinesel najdeno vozniško dovoljenje, katero bo z dopisom poslano na UE Maribor.

Ob 19:00 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo domače živali na GLC št. 2 v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji. Patrulja je zadevo zaključila z odstopom od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 20:20 uri smo bili obveščeni, da je na območju občine Središče ob Dravi iz lestve padla oseba in se pri tem poškodovala. Na kraju ugotovljeno, da v danem primeru ne gre za elemente prekrška oz. kaznivega dejanja zato bo zadeva zaključena z poročilom na pristojno ODT.

Ob 22:31 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi na lokalni cestni na relaciji Stanovno – Lešnica. Patrulja je zadevo zaključila z odstopom od ogleda kraja prometne nesreče.

NEDELJA 20. 5. 2018

Ob 15:35 uri je poklical občan iz okolice Ormoža ter sporočil, da se je k njim zatekel NN večji črn pes mešanec in ne najdejo lastnika. Patrulja je z zbiranjem obvestil uspela najti lastnika psa, ter ga ustno opozorila zaradi kršitve po Zakonu o zaščiti živali.

Ob 20:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek, na lokalni cesti izven naselja Sejanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 21. 5. 2018:
– V času od 14.5.2018 do 27.5.2018 poteka poostreni nadzor cestnega prometa, s poudarkom na varnosti kolesarjev.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir