V podporo Aljažu Kovačiču, ki za poslanca kandidira na Listi Marjana Šarca je v soboto ormoške volivke in volivce obiskal predsednik stranke Marjan Šarec.
Lista Marjana Šarca (LMŠ) je bila ustanovljena maja 2014 v času lokalnih volitev, ko se je Marjan Šarec drugič potegoval za županski mandat, tako tudi s svojo listo svetnikov. Ob ustanovitvi so se na listi zbrali predvsem občani in občanke Občine Kamnik, ki do tedaj niso bili politično dejavni. Na lokalnih volitvah 2014 je novoustanovljena stranka dosegla izjemen rezultat. Marjan Šarec je prvič v zgodovini kamniških volitev zmagal v 1. krogu s skoraj 63% volilnih glasov, kandidati za občinske svetnike pa so zasedli kar 14 od skupaj 29 sedežev, kar do tedaj v Kamniku ni uspelo nobeni stranki. Od takrat je Lista po Sloveniji zbrala že nad 300 članov.

Lista Marjana Šarca v boj za poslanke in poslance v Državnem zboru stopa s predvsem »življenjskim« programom, ki prinaša korenite spremembe. »V državi manjka nekaj reda, birokratski postopki so predolgi, država je dolžna ščititi svoje državljane in ponuditi možnost za enakomeren regionalni razvoj ter ustanovitev pokrajin«, je na obisku v Ormožu med drugim povedal Marjan Šarec in dodal, da pa bi bilo potrebno začeti kar s spremembo volilnega sistema.

V okraju Ormoža, Svetega Tomaža in Središča ob Dravi na listi Marjana Šarca za poslanca kandidira Aljaž Kovačič. 29-letni Ormožan, magister profesor zgodovine in magister profesor pedagogike pove, da se je v teku let pri delu v različnih organizacijah srečeval z mnogimi nepotrebnimi birokratskimi problemi, ki tudi sicer zavirajo razvoj tako gospodarstva kot splošnega delovanja države. Tako je v njem že kar nekaj časa tlela želja, da bi se aktiviral v politiki. Prepričan je, da Lista Marjana Šarca združuje ljudi, ki so sposobni izboljšati življenje državljanov Slovenije.

Stranka Lista Marjana Šarca na letošnjih parlamentarnih volitvah nastopa s podporo volivk in volivcev v vseh 88 volilnih okrajih. To pomeni, da imajo svoje kandidatke in kandidate v vseh osmih volilnih enotah v Sloveniji. »Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi potrebujejo svojega poslanca in Aljaž Kovačič je domačin, ki dovolj dobro razume probleme svojega domačega okolja in bo odlično opravljal naloge poslanca«, je še v podporo Aljažu Kovačiču povedal Marjan Šarec.