Naslovna fotografija: Vida Rajh in Oto Žnidarič na otvoritvi razstave (Foto: Karolina Putarek)

V ormoški grajski pristavi je od torka zvečer na ogled razstava likovnih del znane upokojene učiteljice Vide Rajh in Dobravčana Ota Žnidariča.
Vida Rajh je z risanjem in slikanjem začela že v mladih letih, Oto Žnidarič pa nekaj kasneje, na nek način pa jo je združila Šoštaričeva kovačnica na Dobravi, ki sta jo oba upodobila – vsak na svoj način.
Slikarsko pot sta nadgrajevala na slikarskih kolonijah pri Svetem Tomažu, katerih gonilna sila in idejna usmerjevalka je bila prof.Alenka Čurin Janžekovič, nekdanja ravnateljica tamkajšnje osnovne šole.
Zraven sta bila vseh 15 let, kar se je likovna kolonija pri Svetem Tomažu odvijala.
Prav tako pa sta že 12 let člana likovne sekcije Ljutomer. Tako namreč se imata možnost srečevati z mnogimi akademskim slikarji in poznavalci, ki s svojim strokovnim znanjem usmerjajo njuno slikarsko pot.

Vida Rajh na otvoritvi (Foto: Karolina Putarek)

Slika na razstavi: ŠOPEK, avtorice VIDE RAJH (Foto:Karolina Putarek)

Slika na razstavi: BURJA, avtorja Ota Žnidariča (Foto: Karolina Putarek)

Za razstavo njunih del so ju nagovorili v ormoški enoti muzeja Ptuj – Ormož, kjer so poskrbeli tudi za tehnično plat postavitve razstave in za otvoritveno slovesnost, kjer je spregovoril direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož Aleš Arih, zapel je Moški pevski zbor Dobrava pod vodstvom Jožeta Barina Turice, razstavo pa je odprl podžupan občine Ormož Branko Šumenjak.

Zapel je Moški pevski zbor Dobrava (Foto:Karolina Putarek)

Zbrani na otvoritvi razstave ( Foto: Karolina Putarek)

Razstavo si lahko ogledate v okviru delovnega časa muzeja, po dogovoru pa tudi izven; na ogled pa bo do 20.novembra.