ČETRTEK 20. 9. 2018:

Ob 14.53 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru in pobegom s kraja. Na kraju ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika poškodoval oškodovančevo vozilo. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom, v kolikor pa bo izsleden neznani voznik, bomo zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

Ob 17.00 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru. Na kraju ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika poškodoval oškodovančevo vozilo. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 22:15 uri smo bili na kraju prometne nesreč I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Bratonečice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

PETEK 21. 9. 2018

Ob 09:42 uri smo obravnavali kršitev javnega reda in miru v Pavlovskem vrhu nato pa v enoti sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanje lahke telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 11:45 uri smo na glavni cesti v naselju Loperšice kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, (1,26 mg/l alkohola v izdihanem zraku) zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 10.46 uri smo dobili obvestilo, da znana oseba v prijaviteljevi garaži hrani kolesa, ki ne bi bila njegova. Po opravljenih poizvedbah smo ugotovili, da kolesa niso odtujena.

Ob 15.13 uri smo Veliki Nedelji obravnavali prometno nesrečo med voznikoma osebnih vozil, vzrok je bila prekratka varnostna razdalja. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

Ob 19.08 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v okolici Ormoža. Patrulja na kraju ugotovila, da je kršitelj žalil oškodovanko, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

SOBOTA 22. 9. 2018

Ob 00:38 uri smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da se opravljajo dela in sicer siliranje koruze, kar pa je motilo prijaviteljico, katera pa ni želela nastopiti kot priča, zato smo zadevo zaključili s točko v poročilu.

Ob 13:01 uri smo bili obveščeni o sporu sosedov v naselju Šardinje. Policisti v opravljenih razgovorih niso zaznali elementov/znakov kaznivega dejanja ali prekrška, zato bo zadeva zaključena z Uradnim zaznamkom.

Ob 13:48 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in z udeležbo tujca na lokalni cesti v naselju Pavlovski vrh. Na kraju je bila povzročitelju (tujcu) izrečena globa, katero je takoj plačal.

Ob 22.10 uri smo bili s strani zdravstvenih delavcev ZD Ormož obveščeni, da peljejo poškodovanega moškega v bolnišnico Ptuj, ker je močno pod vplivom alkohola in poškodovan. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je omenjeni moški padel v Ivanjkovcih in se poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o tej zadevi.

Ob 22.18 uri smo v Svetem Tomažu ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,45 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bil izdan plačilni nalog, odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

NEDELJA 23. 9. 2018

Ob 04:13 uri smo bili obveščeni o vlomu v objekt na območju Velike Nedelje. Patrulja je kraj zavarovala do prihoda pristojnih služb, kateri bodo tekom dneva opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 06:25 uri smo bili obveščeni, da na območju naselja Osluševci, po vozišču hodi temno oblečen moški ter tako predstavlja nevarnost za ostale udeležence v cestnem prometu. Na kraj poslana patrulja, katera pešca ni izsledila.

Pešci so še posebej pogosto v prometnih nesrečah udeleženi v jesenskih in zimskih mesecih, ko so vremenske razmere neugodne (megla, dež), svetli del dneva pa je krajši.
Pešci! Poskrbite, da boste v prometu vidni; nosite svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost pešcev (odsevne trakove, kresničke), upoštevajte prometne predpise; prečkajte cesto na označenih prehodih za pešce, hodite po pločnikih (če obstajajo) oz. ob levem robu vozišča v smeri hoje, poskusite predvideti ravnanje drugih udeležencev v prometu.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 24. 9. 2018:

– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.

PRIPRAVILI POLICISTI PP ORMOŽ