Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 8. 5. 2020, do 7:00 ure dne 11. 5. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 8. 5. 2020

Ob 14.49 smo bili obveščeni o kurjenju nevarnih odpadkov v naravi v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je lastnik kuril odpadno vejevje in suho travo. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

SOBOTA 9. 5. 2020

Ob 15.50 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.39 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 16.63 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kršil določila Zakona o varnosti v cestnem prometu – prekoračena hitrost vožnje v naselju. V nadaljevanju je bil kršitelju tudi odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.57 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog zaradi ugotovljenih kršitev.

Ob 18.35 smo intervenirali pri kršitvi javnega reda in miru v Podgorcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo prepira in prerivanja med osebama. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper kršitelja ukrepali.

Ob 19.10 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v kraju Bresnica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi nepravilne strani/smeri vožnje, prišlo do trčenja z ogledali med dvema osebnima avtomobiloma. S kraja prometne nesreče je odpeljal neznan voznik osebnega avtomobila, znamke Nissan, črne barve, neznanih registrskih številk. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil v smislu iskanja neznanega voznika in vozila. Po zbranih obvestilih bomo zoper povzročitelja ukrepali.

Ob 19.57 smo v Svetem Tomažu kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,45 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 20.33 smo v Ormožu kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 21.23 smo v naselju Pavlovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 21.30 smo v okolici Ormoža kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu po poteku veljavnosti prometnega dovoljenja, vozilo je bilo izločeno iz prometa ter odvzete registrske tablice, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 10. 5. 2020

Ob 15.30 so policisti v Pavlovcih imeli v postopku voznika motornega vozila, kateremu je potekla veljavnost prometnega dovoljenja. Proti potrdilu odvzeta registrska tablica, katera bo poslana na Upravno enoto. Zaradi ugotovljene kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.40 smo imeli v postopku državljana Hrvaške, kateri je pred tem ilegalno vstopil v našo državo v bližini naselja Cvetkovci. Tujcu je bil izdan plačilni nalog, po tem pa je bil napoten nazaj v matično državo.

Ob 20.05 so policisti v naselju Senešci imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri ni podaljšal veljavnosti vozniškega dovoljenja. Proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo poslano na upravno enoto, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21.00 smo bili obveščeni, da dve osebi iščeta zdravstveno pomoč v bolnici Ptuj in sta bili udeleženi v prometni nesreči na našem območju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel po vozišču in se pri tem lahko telesno poškodoval. Pri tem sta voznik in sopotnica zadobila lahke telesne poškodbe. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.18 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja bo izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve določil Zakona o pravilih v cestnem prometu.

Ob 21.06 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Obrež. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do verbalnega spora med družinskimi člani. Kršitelju na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru.

Ob 05.23 so policisti v Mihovcih pri Veliki Nedelji kontrolirali voznika osebnega avtomobila, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov. Pri tem je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,45 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 11. 5. 2020:
– Med 4. 5. 2020 in 31. 5. 2020 poteka poostren nadzor cestnega prometa – varnost kolesarjev;
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.);
– Opravljali bomo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir