“Atiji” Ormoških osnovnošolcev so ognjišča podkurili že takoj po 07.uri in okrog desete ure je okrog šole že prav prijetno dišalo. Verjeli ali ne – atiji so se kuhanja lotili silno resno, po prvih podatkih jih je kuhalo 51, in so bili razdeljeni v 8 skupin. Vsaka skupina je imela tudi svoje ime: Ateki vseh vetrov, Ratatuji, Ormoška mrkefca, Kuharčki, Provi kuharji, Drink team, Vroči pisker, Djombe ….
Atekom pomagajo tudi njihovi otroci, nekateri pa skupaj z učitelji pripravljajo različne prigrizke, napitke, okraševali in pripravljali so mize in podobno.
Višek dogajanja bo okrog enajste ure, ko bo krajša slovesnost, ki bo služila tudi sprejemu prvošolcev v šolsko skupnost.
Sledilo bo druženje ob pokušanju vsebine “Ormoških loncev”. Strokovna komisija bo vsebino ocenila in tudi razglasila najboljši Ormoški lonec.

PRISLUHNITE vzdušju (izjavam) s kraja dogodka. Govorijo: Marko Antolič, Aleš Lesar, atija; Jakob Majhen – šolar; ter atiji: Stanko Pšak, Peter Kirič, Kristjan Nedog, Dani Vrbančič, in šolarja:Klemen in Domen

UTRINKI:

DSC09860

DSC09863

DSC09865

DSC09867

DSC09868

DODATEK: Komisija z ocenjevanjem “Ormoških loncev” ni imela lahkega dela. Končno pa za najboljši “Ormoški lonec” izbrala tistega, ki ga je skuhala ekipa “Vroči pisker”.