V soboto, 11.oktobra smo v Ormožu sprejeli veterane in častnike iz Dravograda. Upravnik veteranskega kluba Boris Vukan in podpredsednik OZVVS Ormož sta jih sprejela pred ormoškim gradom, jih pozdravila in poskrbela, da bi jim ure obiska v Ormožu ostale v lepem spominu.
Pred gradom so gostje s Koroške dobili prve informacije o Ormožu, njegovi bogati zgodovini in dogodkih, ki so se na tem mestu odvili v vojni za Slovenijo leta 91. Nato so se vsi skupaj fotografirali pred našim pomnikom, ki je žal tako mali, da ga na posnetku ni bilo opaziti. Obisk so nadaljevali z ogledom veteranskega kluba, kjer so si ogledali klubske prostore in se seznanili z dejavnostjo kluba veteranov vojne za Slovenijo ter si ogledali film o dogodkih, ki so se odvili med vojno v Ormožu.
Domačini niso pozabili na prleško gostoljubnost in gostom ponudili dovolj priložnosti za osvežitev z originalnimi domačimi napitki.
Predsedniku veteranov in predstavniku častnikov iz Dravograda so ormoški veterani predstavili tudi veteransko zbirco, to je vino, ki ga veterani zberejo, negujejo, ustekleničijo in tako pripravijo skromno darilo v spomin na obisk pri ormoškem veteranskem združenju.
Za uspešno pripravo in izvedbo sobotnega dogodka so se potrudili Dušan Bombek, Boris, Rok in Tadej Vukan ter Zdravko Petek.

Tekst:Boris Vukan

Fotografije:Tadej Vukan in Dušan Bombek
koroska_1

Koroska_2

Koroska_3

Koroska_4

Koroska_5

Koroska_6