V Cerovcu Stanka Vraza pri Ivanjkovcih v vinogradu turistične kmetije „Pri Teti Marti“ danes dopoldne poteka „Rimljanska trgatev“ v spomin na čase, ko so tudi po ormoških goricah hodili Rimljani.
„Rimsko zgodbo“ v vinogradu izvajajo člani Društva za ohranjanje kulturno zgodovinske dediščine PRETORIJANCI iz Maribora. Dogodek ponuja tudi kulinarične dobrote in pokušnjo vin.

Še danes in jutri od 09.00 ure naprej v Ormožu poteka sejem kmetijstva, obrtništva, vina in turizma – KOVITO, ki ga že šestič organizira Območna obrtno podjetniška zbornica ORMOŽ.
Sejem poteka ob Domu društev, na Ljutomerski cesti 30. Na 1200 kvadratnih metrov notranjega in 1000 m2 zunanjega razstavnega prostora se bo predstavlja kar 70 domačih in tujih razstavljavcev. Sejem spremlja bogat kulturno – zabavni program. Danes od 17.00 ure naprej bo v šotoru nastopil legenda hrvaške popevkarske estrade Krunoslav Kićo Slabinac.

Dobrodošlica ministru za kmetijstvo in okolje mag. DEJANU ŽIDANU, včeraj tik pred otvoritvijo sejma KOVITO: ( mag.Dejan Židan in člani FS VDC ORMOŽ; Foto: Karolina Putarek

DSC08224

DSC08225