ČETRTEK 28. 5. 2020

Ob 18:55 uri smo na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje ter odrejeno pridržanje po Zakonu o pravilih cestnega prometa. Zoper kršitelja bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 29. 5. 2020, do 7:00 ure dne 1. 6. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 29. 5. 2020

Ob 16:50 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari na območju naselja Gornji Ključarovci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval ključavnico in kljuko na delovnem stroju. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 22.50 smo imeli v Središču ob Dravi v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je bil pozitiven pri opravljenem hitrem testu glede vožnje vozila pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen je bil strokovni pregled, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

SOBOTA 30. 5. 2020

Ob 9:05 uri smo na prehodnem mestu v naselju Godeninci, pri nadzoru državne meje, kontrolirali slovenska državljana, katera sta vstopila v R Slovenijo, brez ustreznih dokumentov za prestop državne meje. Na kraju sta jima bila izdana plačilna naloga po ZNDM-2.

Ob 9:25 uri smo bili s strani občanke iz Ormoža obveščeni, da je nekdo na njeno ograjo prislonil starejše žensko kolo rdeče barve. Lastnik kolesa se lahko oglasi na policijski postaji.

Ob 11:52 uri je imela patrulja na lokalni cesti v naselju Šalovci v postopku kolesarko, državljanko R Hrvaške, kateri je bila na kraju zaradi neplačila izrečene globe po ZPrCP, začasno odvzeta osebna izkaznica.

Ob 17:12 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda v naselju Hardek. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, zaradi kršitve javnega reda in miru, prav tako pa bo obveščen Center za socialno delo Spodnje Podravje.

Ob 23:00 uri smo na lokalni cesti kontrolirali voznico osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je veljavnost prometnega dovoljenje potekla, odvzete so bile registrske tablice ter vozilo izločeno iz prometa, kršiteljici pa je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Kajžar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodoval vozilo, izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 1:30 uri smo intervenirali v naselju Koračice, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira in pretepa med bratoma ter poškodovanja tuje stvari. Ker se kršitelj med postopkom ni pomiril in je vpričo policistov nadaljeval s kršitvijo ter žalil brata in policiste, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve, zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru pa mu je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 31. 5. 2020

Ob 10:32 uri smo bili s strani občanke iz okolice Ormoža obveščeni o poškodbi betonske sohe. Patrulja je na kraju ugotovila, da je v neznanem času prišlo do poškodbe betonske sohe na dovozni poti, last prijaviteljice. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 1. 6. 2020:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ