Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 19. 6. 2020, do 7:00 ure dne 22. 6. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 19. 6. 2020

Ob 8:10 uri smo bili obveščeni o poškodbi fasade in žleba, na enem od objektov v mestu Ormož.

Ob 9:01 uri smo bili obveščeni o poškodbi betonskega pokrova jaška, na dvorišču ene od stanovanjskih hiš v Središču ob Dravi.

Ob 11:53 uri nas je lastnik v vednost obvestil, da je dne 18. 6. 2020 nekje na območju mesta Ormož, izgubil črno klasično moško usnjeno denarnico na pregib, z vsebino (dokumenti, kartice, denar).

Ob 12:44 uri smo bili obveščeni o izgubi oz. najdbi ženske denarnice ob cesti v Obrežu. Lastnica je namreč sama zaustavila najditelja na ormoški obvoznici, kateri ji je nato izročil pobrano denarnico.

Ob 2:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Lahonci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 20. 6. 2020

Ob 6:44 uri smo bili obveščeni o tatvini štirih koles in sicer dveh otroških in dveh odraslih iz dvorišča stanovanjske hiše v okolici Ormoža. Evidentirano kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 7:00 uri smo bili obveščeni o vlomu v farmo piščancev v okolici Ormoža. Opravili smo ogled kraja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 7:10 uri smo imeli v postopku dva državljana Maroka, za katera je bilo ugotovljeno, da sta na nedovoljen način vstopila na območje RS. Po končani obravnavi bosta tujca izročena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 7:28 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Udeležencu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 10:30 uri smo bili obveščeni o vlomu v nenaseljeno starejšo stanovanjsko hišo v okolici Središča ob Dravi. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 22.05 smo posredovali v Ivanjkovcih, kjer je glasna glasba motila prijavitelja.

NEDELJA 21. 6. 2020

Ob 8:06 uri smo bili obveščeni, da se je na območju Huma pri Ormožu na cesto podrlo drevo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je promet onemogočen, za odstranitev drevesa so poskrbeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Loperšice.

Ob 9:00 uri smo na mejnem prehod Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Maroka, katera sta bila pretekli dan prijeta pri nedovoljenem prestopu državne meje.

Ob 12:48 uri smo bili obveščeni o ugrizu psa v okolici Ormoža. Z zbiranje obvestil je bilo ugotovljeno, da je pes na domačem dvorišču ugriznil otroka, katerega so oskrbeli v zdravstvenem domu Ormož. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali, prav tako pa smo poslali obvestilo na Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Ob 04:35 uri smo bili obveščeni o povoženju divjadi na območju naselja Lahonci. Na kraju ugotovljeno, da je voznik trčil v divjad in si poškodoval vozilo.

Ob 04:37 uri smo bili obveščeni o povoženju divjadi na območju naselja Gornji Ključarovci. Na kraju ugotovljeno, da je voznik trčil v divjad in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 22. 6. 2020:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr..

Pripravila:
Jože Čuš, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir