Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 18. 9. 2020, do 7:00 ure dne 21. 9. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 18. 9. 2020
Ob 7. 15 smo obravnavali prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo, kjer je z osebnim vozilom bil udeležen voznik sam. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje brez vozniškega dovoljenja mu je bil izdan plačilni nalog. Med obravnavo prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je vozilo, katerega je vozil, bilo odtujeno na območju Ljutomera. V tej zvezi bo zoper voznika podana tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo. Vozilo je bilo po postopku vrnjeno lastniku.

Ob 13.21 uri smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja osebnega vozila, kjer je neznani storilec z neznanim predmetom preko noči zlomil zadnjo šipo. Opravili smo ogled kraja, zbiranje obvestil od oseb. Po končanem postopku bomo podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

Ob 14.13 uri smo opravili ogled delovne nesreče, pri kateri se je poškodoval delavec in bil odpeljan v zdravstveno oskrbo, saj je pri tem zadobil hudo telesno poškodbo. Po končanem postopku sledi kazenska ovadba ali poročilo o ugotovitvah na okrožno državno tožilstvo.

Ob 15.06 uri smo bili obveščeni o najdbi mobilnega telefona Samsung na območju mesta Ormož. Gre za telefon v ovitku roza barve. Lastnika pozivamo, da ga prevzema na policijski postaji Ormož.

Ob 18.15 uri smo opravili intervencijo v zasebnem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj zalezoval oškodovanko. Zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 18.16 uri smo bili obveščeni o Tatvini denarnice. Od oškodovanke smo sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Tatvine. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 21.10 uri smo pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli dva drž. Bangladeša, katera bosta po končanem postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

SOBOTA 19. 9. 2020
Ob 8.50 smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine reg. tablice s kolesa z motorjem.

Ob 14.24 smo bili napoteni na kraj prometne nesreče. Voznik osebnega avtomobila drž. Hrvaške je namreč z vozilom zapeljal z vozišča in trčil v mejno panelno ograjo. Izdan mu plačilni nalog.

NEDELJA 20. 9. 2020

Ob 08:50 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec poškodoval tujo lastnino pri čemer je nastala manjša materialna škoda. O dogodku bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 14:30 uri smo bili obveščeni o pogrešani osebi. V nadaljevanju zbiranja obvestil smo tekom dneva prišli do podatka, da bi lahko odšel nazaj na naslov stalnega prebivanja. Zadevo je preverila pristojna policijska postaja, katera je pogrešanega izsledila na naslovu prebivanja. Z osebo je bilo vse v redu.

Ob 15:30 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval osebni avtomobil, po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 22:25 uri je patrulja ustavila tujega voznika, kateri je v vozilu kot sopotnika prevažal drž. Irana, kateri je na ilegalen način vstopil v R Slovenijo. Vozniku in tujcu odvzeta prostost in pripeljana na policijsko postajo, kjer še poteka postopek v zvezi kaznivega dejanja po 308 čl. KZ-1.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 21. 9. 2020:

– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Darko Zamuda, v. d. komandirja