SOBOTA 12. 12. 2020

Ob 07:54 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 08:39 uri smo v postopek prevzeli štiri drž. Afganistana, kateri so na nedovoljen način vstopili v državo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom.

Ob 18:20 uri so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Udeležencu izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 01.55 uri smo odredili pridržanje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper voznika podan Obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Prav tako smo kršitelju izdali plačilni nalog zaradi nespoštovanja odloka-prepoved gibanja po 21 uri.

NEDELJA 13. 12. 2020

Ob 12:41 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. In udeležbo divjadi. Patrulja je udeležencu na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 7. 12. 2020:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

Pripravila:
Jelka Ftičar, višja policistka I
in komandir Jože Šprah, mag.jav.upr., višji policijski inšpektor III