Kot je znano se v okviru evropskega projekta EVROPSKA PROSTOVOLJSKA SLUŽBA oziroma EVS (kot projekt imenujemo na kratko), v Ormožu že nekaj časa nahajata dva mlada prostovoljca. Iz Poljske prihaja 27-letna Ewelina Sobetska; iz Italije pa 19-letni Marte Colantoni.
Znotraj programa Erasmus+ Mladi v akciji je projekt namenjen mladim od 17. do vključno 30. leta in jim omogoča neformalno izobraževanje znotraj mednarodnega prostovoljskega projekta.
Med številnimi dejavnostmi, v katere se aktivno vključujeta tudi Ewelina in Marte je bil obisk rokometnega treninga kadetinj in starejših dečkov RK ORMOŽ. Treningu pa se je pridružila tudi (Tjaša Brumen) Šnajder, ki jo poznamo tudi kot bivšo kadetsko in mladinsko rokometno reprezentantko Slovenije, ter je danes v ormoškem Mladinskem centru koordinatorica projekta EVS.

Vsi trije so tako aktivno sodelovali na treningu: začeli z ogrevanjem, potem s treningom določenih tehničnih elementov rokometne igre in se na koncu preizkusili še v rokometni igri.
Mlad Italijan pove, da je na takšnem rokometnem treningu sodeloval prvič ter bil navdušen nad kondicijo mladih igralcev. Spraševal se je namreč, koliko kilometrov neki pretečejo tako na treningih, kot na tekmah. Sam pa, da doma v Italiji trenira nogomet. Tudi Poljakinji Ewelini je bilo všeč na treningu. Pravi, da ima že nekaj izkušenj z igranjem rokometa, čeprav ga posebej ni trenirala. Rada pa teče in igra ping-pong ter, da je nogometna navdušenka, tako kot večina Poljakov.
Tjaša Šnajder pa je na treningu obujala spomine na svoje rokometne čase. Pravi, da že osem let ne igra rokometa, čeprav z veseljem še vedno spremlja dogajanja na rokometnih igriščih, in navija za ormoške rokometaše vseh generacij.

Ewelina in Marte sta se v trening in pozneje v igro odlično vživela in bila navdušena nad sposobnostjo koordinacije misli in gibov mladih igralcev. Gotovo, da je sodelovanje na rokometnem treningu zanju bila še ena izkušnja več. VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 11.oktobra 2018

Prostovoljca EVS Ewelina Sobetska (Poljska), Marte Colantoni (Italija) in Tjaša Šnajder (MC ORMOŽ)-. skrajno levo-z ormoškimi mladimi rokometaši na treningu