Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 23. 4. 2021, do 7. ure dne 26. 4. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 23. 4. 2021

Ob 12.00 smo bili obveščeni, da je neznanec na območju Podgorcev odvrgel v naravo večjo količino komunalnih odpadkov. Pričeli smo z zbiranjem obvestil, ob ugotovitvi kršitelja bomo podali obvestilo drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 14.17 je na policijsko postajo občan prinesel najdeno denarnico. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili lastnika in mu jo vrnili.

Ob 16.37 smo bili obveščeni, da na ormoški obvoznici vozilo v okvari ovira promet. Kraj smo zavarovali do prihoda delavcev Cestnega podjetja Ptuj, oziroma je ob 17.27 vozilo bilo umaknjeno iz vozišča.

Ob 19.20 so policisti imeli v postopku dve osebi, katerim so bili zaseženi rastlinski delci zeleno-rjave barve s sumom na prepovedano drogo marihuano. Po pridobljeni analizi, zoper obe osebi sledi hitri postopek o prekršku po Zakonu o prometu in proizvodnji s prepovedanimi drogami.

NEDELJA 25. 4. 2021

Ob 15.18 nas je oškodovanec obvestil, o ugrizu znanega psa na lokalni cesti ob ormoškem jezeru. Vodnici psa je bil izdan plačilni nalog po ZZŽiv. Obveščena je bila tudi UVHVVR OU Ptuj.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 26. 4. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa.

Pripravil:Jože Šprah, mag. jav. upr., komandir