Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 30. 11. 2012 do 7:00 ure dne 3. 12. 2012, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 30. 11. 2012

Ob 10.24 so bili obveščeni o tatvini denarja v Veliki Nedelji. Ugotovljeno je bilo, da ni šlo za tatvino denarja, saj je oškodovanka pozabila denar v bankomatu, najditeljica pa ga je vzela in želela odnesti na policijo. Denar je bil prijaviteljici vrnjen s strani najditeljice.

14.27 so bili obveščeni o vlomu v stanovanje v Miklavžu. Ugotovljeno je bilo, da je brat prijavitelja na silo odprl vrata stanovanja in tam prespal, saj ni imel ključa.

Ob 14.53 so v Godeninci imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil neregistrirano vozilo z nameščenimi registrskimi tablicami, katere ne pripadajo temu vozilu. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, vozilo pa izločeno iz prometa.

Ob 16.48 so bili poslani na prometno nesrečo v Miklavž pri Ormožu, kjer pa smo udeležencema izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 2.55 so bili obveščeni, da v Središču ob Dravi na pločniku leži moški. Policisti so ugotovili, da je moški zaradi preveč popitega alkohola omagal na poti domov. Pomagali so mu, da je varno prišel do doma.

SOBOTA 1. 12. 2012

Ob 10.40 uri so na PP sprejeli zapisnik za pregon kaznivega dejanja Zatajitve, s strani oškodovanke iz Hajndla. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba.

Ob 12.30 uri so v Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročitelja, kateri je trčil v vozilo pred njim, ki se je ustavilo pred prehodom za pešce. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 18.00 uri so v Godenincih opravili intervencijo v zasebnem prostoru, kjer je bilo ugotovljeno, da sta se sprla oče in sin. Obema udeležencema smo na kraju izdali plačilna naloga.

Ob 20.20 uri so bili obveščeni, da se na železniški postaji v Ormožu nahaja otrok, kateri je hotel z vlakom potovati v Ljubljano. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je otrok odšel iz zavoda, obveščeni pristojni v zavodu. Otrok predan nazaj v zavod.

Ob 21.33 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. v Mihalovcih. Patrulja je na kraju ugotovila, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča v gozd. Na vozilu je uporabljal reg. tablice drugega vozila, ter kraj zapustil. Na kraju so bila zbrana obvestila, kjer je bil ugotovljen voznik. Ko bo izsleden mu bo izdan plačilni nalog.


NEDELJA 2. 12. 2012

Ob 10.39 so v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 19:32 uri so intervenirali v zasebnem prostoru na območju Senešcev, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru med partnerjema. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršiteljica psihični bolnik in je bila odpeljana v Psihiatrično bolnišnico Ormož.

Na območju Senika so bili najdeni avtomobilski ključi-kartica od Renault Scenica. Na kartici je tudi rdeča vrvica. Lastnika obveščajo, da lahko ključe prevzame na policijski postaji Ormož in sicer naj pride z vozilom, da se nesporno ugotovi, da so ključi od tega vozila.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 3. 12. 2012:

Opravljali bomo nadzor nad mirujočim prometom – nepravilno parkiranje na parkirnih prostorih namenjenim invalidom.
PRIPRAVILA:
Tomi Cvetko, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II