Minula petek in sobota sta minila v znamenju informativnih dni po šolah. Tudi Gimnazija Ormož, ki ponuja gimnazijski in program predšolske vzgoje, je na široko odrla svoja vrata. Obiskalo jo je nekaj čez 100 potencialnih dijakov, boste videli v prvem prispevku.
Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož je ob slovenskem kulturnem prazniku, pripravila »dan odprtih vrat«, ter tako za čas od devete do štirinajste ure pripravila pester program za vse generacije:
Na slovenski kulturni praznik pa je slovesno bilo tudi v Osluševcih. Tamkajšnje kulturno društvo je za svoje sokrajane tudi tokrat pripravilo kulturno prireditev, ki se je odvijala na sam praznični dan.
Devetošolci ormoške osnovne šole pripravljajo dobrodelno predstavo z naslovom SNEGULJČICA. Predstava bo na ogled 21.in 22.februarja ob 18.uri v Domu kulture v Ormožu . Obiskali smo jih na eni izmed vaj…
Sicer pa so minuli dnevi minili v znamenju pusta oziroma pustnih karnevalov. Prvi se je kot »FAŠENK PO TOMAŽEVSKO« dogajal v Svetem Tomažu, drugi pa v Središču ob Dravi. Že dopoldne so pustno povorko pripravili v Svetem Tomažu…
V soboto popoldne pa je tradicionalno potekal pustni karneval tudi v Središču ob Dravi. Tudi v Središču karneval – v sodelovanju z domačo občino – organizira tamkajšnje Turistično društvo. Letos so ga pripravili že 22-tič:
V Ormožu smo imeli pustni karneval tradicionalno na pustni torek. Utrinke pripravljamo za prihodnjo oddajo; za konec se namreč odpravljamo med športnike: najprej – na smučarske skoke v Vuzmetince. Namreč tamkajšnje ŠD »Mladost« je po poteh letih spet pripravilo to atraktivno tekmovanje na svoji »Prleški Planici«; potem pa bo še nekaj ostalih športnih novic.

VABLJENI k ogledu! Oddaja bo na sporedu KTV nocoj ob 20. uri, ponovitve so jutri ob 10. in 16. uri ter v soboto ob 18. uri in v nedeljo ob 11. ter 18.uri.