V Ormožu so včeraj pripravili sprejem za zlate ormoške rokometaše, ki so minulo nedeljo, kot člani slovenske mladinske rokometne reprezentance osvojili naslov evropskih mladinskih prvakov. Slovenska mladinska rokometna reprezentanca do 20 let je v Celju osvojila naslov evropskih mladinskih prvakov v rokometu, potem, ko je v finalu z 31 : 30 premagala Francijo. Barve državne reprezentance so zastopali tudi fantje iz najobetavnejše ormoške generacije letnika 1998 in mlajši, ki so v preteklosti že osvojili številne kolajne na državnih prvenstvih ter na številnih turnirjih tako doma kot v tujini. Za reprezentanco so tako zaigrali ormoški rokometaši: Tilen Kosi, Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Gašper Horvat in Tinček Hebar. Reprezentanco pa je na minulem evropskem prvenstvu vodil prav tako Ormožan, trener rokometnega kluba Ormož Saša Prapotnik
Na sprejem pred grajsko pristavo so se s kočijo pripeljali kapetan Tilen Kosi, Dominik Ozmec in Tinček Hebar ter trener Saša Prapotnik, (Gašper Horvat in Miha Kavčič se sprejema nista udeležila). Z vodnim curkom so jih pozdravili ormoški gasilci, z glasbo pa Godba na pihala GŠ ORMOŽ ter številni navijači. Kot je povedal trener Saša Prapotnik, jih je bilo 5 krat toliko kot na sprejemu v Ljubljani, kar je dokaz, da imamo Ormožani radi rokomet in smo ponosni na vsak njihov uspeh.
Župan Aloz Sok je v svojem pozdravnem nagovoru med drugim dejal, da pa takšnih uspehov ne bi bilo brez podpore staršev in navijaške skupine Ormožani, ki je v letošnjem letu obeležila 25. obletnico delovanja. Saši Prapotniku in njegovim zlatim rokometašem je v znak posebne pozornosti izročil »zlati grb občine Ormož«.
Za rokometaše, ki so nastopili na evropskem prvenstvu bo sedaj nekaj dni zasluženega oddiha, ne pa tudi za selektorja Prapotnika, saj danes (četrtek) s pripravami na novo državno prvenstvo začenja članska vrsta Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož.
UTRINKI: