Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 21. 6. 2013 do 7:00 ure dne 24. 6. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 21. 6. 2013

Ob 15:49 uri so policisti pri opravljanju nalog na vlaku, kateri je pripeljal iz smeri Ljutomera, opravili identifikacijski postopek z štirimi osebami. V postopku je bilo ugotovljeno, da v danem primeru gre za državljane Afganistana, kateri so v R Slovenijo vstopili iz Madžarske in pri tem niso izpolnjevali pogojev za vstop v R Slovenijo. Po končanem postopku bodo vrnjeni Madžarskim varnostnim organom.

SOBOTA 22. 6. 2013

Ob 10.50 uri so bili obveščeni o motenju posesti na območju Litmerka. Patrulja je na kraju ugotovila, da se prijavitelj in nova lastnica zemljišča nista mogla dogovoriti glede služnostne poti. Bila napotena, da zadevo rešita na zasebno tožbo.

Ob 16.10 uri so bili s strani občanke z območja Runča obveščeni, da bi ji naj znanec grozil. Opravili smo razgovor z prijaviteljico in domnevnim kršiteljem, kateri je zanikal navedbe prijaviteljice. Zadevo smo zaključili s točko v poročilu dežurnega.

Ob 16.38 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Strjancev, kjer bi se naj pretepali. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta se sprla močno opita občana. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18.45 so bili obveščeni, da je v naselju Strjanci ponovno prišlo do kršitve javnega reda in miru, vendar policista na kraju in iz razgovorov kršitev niso zaznali. Svoje ugotovitve so zabeležili v uradne zaznamku. Ob 20.45 so še enkrat intervenirali v Strjancih, kjer pa prijavitelja ni več bilo, zato bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil v zvezi domnevne kršitve javnega reda in miru ter zadevo na podlagi ugotovitev ustrezno zaključili.

Ob 22.10 uri so s strani občana prejeli pisno prijavo, saj bi naj na družinskem grobu na pokopališču v Veliki Nedelji neznanec uničil cvetje. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Ob 22.35 so posredovali v naselju Žvab, kjer je prišlo do spora med sosedoma. Obema kršiteljicama je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.45 so bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v Pavlovcih povozil zajca.

NEDELJA 23. 6. 2013

Ob 11.06 uri so bili obveščeni o tatvini lesa v naselju Bresnica. Ugotovili smo da ne gre za tatvino ampak je občan vozil odpadni les iz gozda na podlagi pisnega dovoljenja gozdnega gospodarstva.

Ob 18.50 so bili obveščeni da oseba v naselju Trnovci grozi s samomorom. Ko je oseba bila izsledena, je policistom vztrajno ponavljala da bo storila samomor, zato je bila s strani delavcev zdravstvenega doma Ormož hospitalizirana v Psihiatrični bolnišnici Ormož.

Med 20.00 in 22.00 uro je bilo v času močnejšega naliva onesnaženih in poškodovanih več cest. Obveščene so bile pristojne službe, policisti pa so nevarne dele cest do njihovega prihoda ustrezno zavarovali.

Ob 20.50 uri so intervenirali v zasebnem prostoru v naselju Veliki Brebrovnik. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23.10 so bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila v Žerovincih trčila v srno in si poškodovala vozilo Policisti so zadevo ustrezno zabeležili.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 24 6. 2013:

Ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.