Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 22. 6. 2012 do 7:00 ure dne 26. 6. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 22. 6. 2012

Ob 10:00 uri so v Savcih obravnavali kaznivo dejanje »tatvine« in sicer je neznani storilec tekom noči odtujil protitočno mrežo.

Ob 00:35 uri so na lokalni cesti v naselju Gomila pri Kogu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik OA trčil v srno ter si poškodoval vozilo.

SOBOTA 23. 6. 2012

Ob 14:26 uri so v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 19.00 uri je občan na policijsko postajo prinesel prenosni telefon, katerega je našel na vlaku. Ugotovili so lastnika in mu telefon vrnili.

Ob 00.20 uri so v Svetem Tomažu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Zoper njega so odredili pridržanje do streznitve, prav tako pa bodo podali še obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške.

NEDELJA 24. 6. 2012

Ob 10.57 so policisti bili napoteni na prometno nesrečo v Trgovišče. Voznica osebnega avtomobila je zapeljala s ceste in trčila v betonsko ograjo. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v Splošno bolnišnico Ptuj, saj je utrpela hude telesne poškodbe.

Ob 21.10 uri so prejeli obvestilo, da glasna glasba iz gostinskega lokala v Ivanjkovcih moti okoliške stanovalce. Zadevo so preverili na terenu, vendar kršitve nismo zaznali.

Ob 23.20 uri smo bili obveščeni, da je okoli 19.00 ure tega dne, prišlo na dvorišču stanovanjske hiše v Sodincih do poškodbe občana, ki je pomagal pri priključitvi traktorske škropilnice k traktorju. Ugotovili smo, da je voznik traktorja pri vzvratni vožnji zapeljal na stopalo občana, ki mu je pri tem pomagal. Občan je pri tem utrpel lahke telesne poškodbe, po opravljenem ogledu in vseh zbranih obvestilih bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 23.42 uri so intervenirali v naselju Loperšice, kjer so trije mlajši moški napadli in lahko telesno poškodovali prijavitelja, njegovemu prijatelju pa poškodovali osebni avtomobil, nato pa s kraja pobegnili. Med zbiranjem obvestil so policisti ugotovili identiteto storilcev, zoper katere bomo ustrezno ukrepali.

PONEDELJEK 25. 6. 2012

Ob 03.18 uri so v Cvetkovcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeto mu je bilo začasno vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 09.00 smo v naselju Cvetkovci na obvestilo občana o zapuščenem kolesu, le-to proti zapisniku zasegli o najdenih predmetih zasegli.

Ob 14:05 uri so v Cvetkovcih obravnavali kaznivo dejanje »tatvine« in sicer je neznani storilec tekom noči odtujil žensko kolo. V zvezi z omenjenim dogodkom še zbiramo obvestila.

Ob 19.47 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanju pri Veliki Nedelji. Ugotovljeno je bilo, da ni šlo za kršitev javnega reda in miru, ampak za verbalni spor med očetom in sinom.

Ob 21.27 so bili obveščeni o povoženju divjadi v Pavlovcih, ob 04.43 o povoženju divjadi v Miklavžu pri Ormožu, ob 5.43 pa še o enem povoženju divjadi, tokrat na Runču.

Napoved aktivnosti za torek dne 26. 6. 2012:

Tekom dneva bomo izvajali meritve hitrosti z radarjem.

Pripravila:
Mitja Novak
policist I
in Edvard Cvetko
komandir
viršji policijski inšpektor II