Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 7. 11. 2012 do 7:00 ure dne 8. 11. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 7. 11. 2012
Ob 7:16 so na gradbišču v Pušencih obravnavali tatvino dela iz delovnega stroja.

Ob 10:31 so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Središču ob Dravi. Voznica osebnega avtomobila je namreč trčila v postavljeno prometno signalizacijo, pri tem pa je nastala materialna škoda.

Ob 11:30 so bili obveščeni, da bi naj tujec pri trgovini Špar v Ormožu beračil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je dejansko drž. Romunije v trgovini in pred trgovino ljudi nagovarjal, da mu dajo denar. Ker je vsiljivo beračenje po Zakonu o javnem redu in miru prepovedano, je bil tujec oglobljen.

Ob 13:20 so bili s Koga obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju so policisti ugotovili, da je prijavitelj dal lažno obvestilo, zaradi česar je bil opozorjen.

Ob 16:13 so bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru v Ormožu.

Ob 16:58 so v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje. Neznani storilec je poškodoval parkiran osebni avtomobil, tako, da ga je polil z neznano mastno snovjo, ter poškodoval barvo z ostrim predmetom. S tem dejanjem je lastnico oškodoval za okrog 1.000,00 EUR.

Ob 21:25 so opravili intervencijo v gostinskem lokalu v mestu Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so gostje v lokalu razgrajali in se nedostojno vedli. Ob prihodu policistov so se umirili. Dvema kršiteljema je zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 8. 11. 2012:

Občane opozarjajo, da se ne gibljejo in zadržujejo na območjih, ki so bila poškodovana v minulih poplavah, saj na nekaterih območjih še zmeraj prihaja do podorov in premikov zemlje. Predvsem pa je nevarnost na območju ob odtočnem kanalu HE Formin v smeri proti Ormožu in ob sami strugi reke Drave.

Od 8.11.2012 do 11.11.2012 poteka jesenski del preventivne akcije 0,0 šofer – Trezna odločitev, ki je namenjena zmanjšanju škodljive in tvegane rabe alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi v povezavi z varnostjo v prometu. V okviru tega se bo tudi PP Ormož pridružila k izvedbi več poostrenih nadzorov cestnega prometa, kjer so bo preverjalo psihofizično stanje voznikov.

Tekom tega vikenda, bo več javnih prireditev oz. »Martinovanj«. Zato vsem voznikom svetujemo:
Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.  
Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva.
Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.
 
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I