Z radijsko reportažo „Znoj Prleškega vinogradnika“ Natalija Škrinjar prepričala strogo strokovno komisijo RTV TREND v Bački Topoli (Vojvodina):

Natalija Škrinjar, moderatorka in novinarka ormoškega radia Prlek je s svojim 15minutnim prispevkom z naslovom „Znoj Prleškega vinogradnika“ v rangu radijskih reportaž osvojila drugo mesto oziroma srebrno medalijo na „III.festivalu avtorskog filma zemalja Pudunavskog regiona“, ki poteka v Srbiji.
Festival v okviru projekta „Lepota različitosti“ organizira ena vodilnih srbskih zasebnih RTV hiš „TREND“ v Bački Topoli (Vojvodina).
Škrinjarova je s svojim prispevkom bila med 179 nominiranci za najboljše radijske ali televizijske reportaže; osvojeno drugo mesto pa ji je velika vzpodbuda za delo naprej. V reportaži predstavi delo in prizadevanja prleškega vinogradnika vse od prvega reza vinske trte zgodaj spomladi, do končnega produkta, ko se za vinogradnika pravi boj šele začne, kam pridelek prodati. Navedeno je podkrepila s številnimi izjavami tako strokovnjakov, vinogradnikov kot tistih, ki se znojijo pri delu v vinogradu.

Podelitev priznanj je sicer v Bački Topoli velik dogodek, kjer se zberejo številni novinarji, radijski in televizijski delavci iz vseh bivših jugoslovanskih republik, pa tudi od drugod. Organizatorji festivala gostom omogočijo 3 dnevno brezplačno bivanje v Bački Topoli, jim razkažejo svoje znamenitosti in jih po svoji znani srbski navadi odlično pogostijo.

Na podelitvi nagrad v Bački Topoli: (Z leve proti desni) Ivan Obrenov, predsednik strokovne komisije; Milana Rašeta, tajnica RTV TREND; Milada Popović, glavna ocenjevalka radijskih reportaž; Rajko Vulin, direktor RTV TREND in Natalija Škrinjar (spredaj) s srebrnim priznanjem

Natalija Škrinjar veselja ni skrivala .... (Foto. Karolina Putarek)

Srebro za Natalijo Škrinjar ( Foto: Karolina Putarek)

Med nominiranci sta bila tudi znani Ptujski televizijec Tinček Ivanuša, ki je za svojo televizijsko reportažo z naslovom „ Po stopinjah poguma“ prejel posebno pohvalo in Boštjan Najžar iz radia Prlek, ki je pripravil reportažo o moderni umetnosti z naslovom „IN/EX HOLE“.